Guest bytomix Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 witam , potrzebuje pomocy w kwestii obrotomierza, skubaniec przestał działać i nie mogę dojść co jest powodem , przypuszczam iż dostała się wilgoć, błoto gdzieś do jakiegoś czujnika lub połączenie zostało zerwane, problem w tym iz nie mogę znaleźć takowego połączenia, nie mam pojęcia gdzie jest takowy czujnik jeśli jest w ogóle hehhe , sprawdzalem pod spodem auta i wyczyścilem wszystkie kostki a mimo to nie dział, pomożecie? dzięki pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sew Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 No spox tylko jeszcze jak byś napisał (np w info o sobie) jaki masz motorek, znaczy co tam pod maską za balast wozisz :kosci: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest leśnik-szkółkar Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 sprawdź połączenie w okolicach kolektora dolotowego (od strony filtra paliwa), kabel idzie od czujnika (pobiera impulsy z koła zamachowego) na górnej części obudowy sprzęgła i łączy sie z wtyczką umieszczoną na koletorze dolotowym. tak jest w terrano II od 1996 roku- w starszych nie wiem?? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir-e Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Jeśli to Diesel to bieże impulsy z pompy wtryskowej 2,7 TD,TDI,albo padł czujnik albo kable jak ściągniesz koło prawe i osłone gumową i popatrzysz na pompę to go znajdziesz jeśli umiesz posługiwać się omomierzem to łatwo go sprawdzisz.Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.