Guest Jarrrek Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Witam Mam Almere z 2000r 1.8 z gazem i jest problem z przyśpieszaniem. Na bezynie i na gazie. Jak szybko wcisne pedł gazu reakcja jest dopiero za 2 sekundy. Przy tym ma duze spalanie na trasie 10l gazu w miescie do 14l. Ktoś mi powiedział że może dostawać za dużo paliwa i ją przylewa. Czy ktoś wie w czym może być problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 w uszkodzonej sondzie lambda - problem nie powinien występować na zimnym silniku. Jeśli występuje na zimnym to nie sonda. Miałem u siebie, ale w starszym silniku i Instalacji II generacji. Skończyło sie na wymianie komputera, przez rok szukałem o co chodziło, wymieniałem przepływomierze, tpsy, myłem, czyściłem, pucowałem i nic to nie dawało. najgorsze że problemu musiałem szukać sam bo spece nie mieli pojęcia co robić, nawet w nissanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jarrrek Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Dzięki, za pomoc. Zaczne może od podpięcia pod komputer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tom102 Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 reakcja jest dopiero za 2 sekundy MAP-sensor, znaczy czyjnik podcisnienia obstawiam jak jest u nas. W fiacie był, nissana niedawno mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.