Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N14] kierunkowskazy boczne

marcineq20
 Share

Recommended Posts

Gdize mozna kupic tanio boczne kierunkowskazy koloru białego do N14.

Patrzyłem na allegro ale koles ma komplet za 50 zł. chyba troche przesada za tak malutkie kierunki.

JA tez w sumie szukałem i zabardzo nie znalazlem, ale moze jak sie kupi hurtowo to jakis rabacik da

możesz dać link do tej aukcji?

Też jestem chętny, mogę dać nawet 50zł za komplet. Szukam takich od roku

Patrzyłem na allegro ale koles ma komplet za 50 zł. chyba troche przesada za tak malutkie kierunki.

ja wiem czy to dużo ?? a nawet jeśli znajdziesz gdzieś taniej to nie oczekuj ze będzie to połowa taniej, ja tam bym brał i się nie zastanawiał :D

ja za białe kierunki dałem chyba 45 zł wiec powiem Ci ze one tak chodzą i wątpię żebyś znalazł coś taniej :D

Witam. Pierwszy post wiec prosze nie krytkować. :D

Szukalem na angielskim ebayu i znalazlem od 10 do 15 fuli (1 funt = 4,4x pln.) . wiec to jest taniej niz kupic tam i przywieźć przez znajomego lub osobiscie. Oczywiscie liczac przesyłki w UK (ok. 3 funty).

Ogólnie mowiąc bardzo dobra aukcja. I dzieki marcineq20 za link. :D

to co? robimy listę? Tylko ile zaoszczędzimy? mieszkamy w różnych końcach PL, wiec chyba jednak każdy sam musi sobie kliknąć..

• 2 weeks later...

Zrobilem Czerwonemu prezent na gwiazdkę i wyglada to tak po zamontowaniu:

2582634205aea21am.jpg

Ładnie się to komponuje białe szkła: tylnie, przednie, i teraz boczne (kolor pomarańczowy trochę raził).

Różnica widoczna: obrazek z linkiem a obrazek z podpisu. :D

no powiem ze ladnie to wyglada tylko ze szkoda ze w tych przednich i tylnych nie mozna zrobic bialych bo jest tam odblask pomaranczowy

Możnaby pokombinować :diabel2: : pomaranczowa zarowka i srebrny odbłyśnik i byloby kompletnie białe osw. kierunkow tylko trzeba by było rozbebeszyc lampe i dorwać dwie stare zeby wyciągnąć odbłysniki i jeszcze te pomarańczowe zarowki (sa takie wogole??? oprocz LED) ehhhh plan jest tylko wykonanie.

...i na mnie czekają kierunki w Polsce. Nie mogę się doczekać jak je zamontuję :diabel2:

Chodzi mi o tył bo tam sa odbłysniki pomarańczowe(chyba :P ) i zarowki białe bynajmniej w 5d. nie wiem jak to jet w 3d ale nie montowaliby w jednym nadwoziu pomaranczowych zarowek a w innym pomar. odbłysnikow.

A mi tak jak mam to pasi szybki biale tylko kulki(zarowki) pomaranczowe.

moj tez mial takie plastiikowe pomaranczowe pierdolniki w srodku...

dopoki ich nie usunalem i nie wstawilem niebieskich zarowek ktore swieca na pomaranczowo :D

Jezeli mowisz o tyle to jak wyciągnąłes to pomarańczowe czarostwo.

Jezeli o przodzie to czy z przodu jest jakas osłona pomarańczowa nakładana na białą zarowke, lub zarowka jest pomarańczowa. Gdyż u mnie wygląda jakby tam coś na zarowce bylo nalozone ale pewny nie jestem.

coz,

w kierunku masz zamkniety dodatkowy pomaranczowy klosz. kierunkowskaz jest nierozbieralny wiec teoretycznie nie da sie tego wyjac :)

ale polak potrafi więc.....

potrzebne narzędzia

lutownica,

szczypce,

rekawiczki zeby sie nie poparzyc goracym plastikiem ktory moze skapnac

duzo cierpliwosci

:D

zabieg polega na "rozwaleniu" pomarańczowego klosza w srodku i wyciagnieciu go po małych kawałeczkach przez otwór na żarówkę. ponieważ ten plastik jest bardzo twardy ja użyłem lutownicy żeby go poprzecinać - chyba ze masz wiertarke modelarska o końcówkę do cięcia. jak robisz lutownica to musisz caly kierunek trzymac w poziomie (tzn nie mozesz robic na kolanie bo jak plastik skapnie to żeby nie skapnal do srodka kierunku bo moze przypalic bialy plastik kierunku - a tego nie chcemy :) ) po wydłubaniu pomaranczowego swinstwa zakladasz zarowke srebrna badz niebieska i ot cala filozofia :D

Tez tak myślałem że jakas wieksza bulwa tam jest oprocz zaroweczki i czytalem o takim zabiegu tylko na forym Nubiry lub Espero (swego czasu jezdziło sie firmowym Espero ehh to auto szło...) no i kolesie z tego forum nazwali to "demolka" kierunku i całkiem fajnie to wygladało.