Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

CB-RADIO

Guest PrInGeLs

Recommended Posts

Guest PrInGeLs

Witam. Święty Mikołaj przyniósł mi cb-radio i zastanawiam sie gdzie je zamontować macie cb w waszych mikrusach? jesli tak to jakie? Ja posiadam President Harry II i antene 1m. Mysle zeby zainstalowac je w schowku pod nawiewami w tej kieszeni ale trzeba tam wyciąć plecy tej kieszeni i czy sie zmiesci?

Jeśli na szerokość wejdzie, to się zmieści. Z tyłu jest miejsce. Najwyżej popchnie jakieś wiązki kabli i linki. Ja CBka jeszcze do K11 nie zabierałem... za to w V6 ma swoje stałe miejsce (zamiast zegarka :P ).

PrInGeLs, wystarczy poszukac, temat niedawno byl poruszany.

ja zamontowalem tak

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=542934#542934

w kieszeni pod nawiewami srednio sie to oplaca raz ze radio widac dwa za duzo roboty. a tak sciagasz poleczke pod kiera (2 wkrecy) odkrecasz brzeczyk (o ile masz, 1 wkret) wycinasz z tylu scianke pod radio, kozystasz z uchwytu ktory masz w zestawie- lutownica lub wiertarka wywiercasz 2 otwory (tak zeby radio bylo cofniete delikatnie), montujesz uchwyt, pozniej radio w uchwyt (przed montazem radia oplaca sie pod radio wcisnac podkladki filcowe- radio nie trzeszczy) dokupujesz dodatkowy glosnik do cb, wyprowadzasz go gdzies w miejsce gdzie bedzie dobrze slychac (bo gdzie indziej podlaczysz cb to dzwiek bedzie za cichy i kiepsk ajakosc jak jest zasloniety) kolejne, odkrecasz front (4 wkrety) z nawiewami - na srodku, obcinasz wtyk do zapalniczki (od cb) i podlaczasz metoda na wcis pod zapalniczke od tylu- efekt masz puste gniazdo zapalniczki gdzie dowolnie bez rozdzielaczy mozesz podlaczyc ladowarke do tel, navi badz co innego.

jak bedzie ci potrzebna fotorelacja to za jakis czas bede podobnie montowal radio znajomej. potrzujesz paru wiecej zdjec- moge wkleic.

pozdr :diabel:

obcinasz wtyk do zapalniczki (od cb) i podlaczasz metoda na wcis pod zapalniczke od tylu-
Proponowałbym dać po drodze jakąś kostkę w pobliżu radia - łatwiej je wtedy przełożyć do innego mobilka. Być może lepiej byłoby podłączyć się pod zasilanie radia (większa szansa, że zakłócenia są filtrowane niż przy zasilaniu od zapalniczki), ale jeśli do tej pory nikt na to nie narzeka to pewnie w K11 to wszystko jedno ;).

kostke mozna dac, ale jak montujesz w taki sposob radio jak przedstawilem to raczej nie chcialo by mi sie wyciagac radia chowac pozniej kabli (za duzo zabawy).

ja jednak optuje za podlaczeniem pod zapalniczke, zaklucenie robi gniazdo zapalniczki i wtyk. jezeli chccemy to pozadnie zrobic mozna z bezpiecznikim (choc na kablach jest juz bezpiecznik) pociagnac zasilanie od aku.

od radia moga byc zaklucenia jak bedzie duzy pobor pradu

ja zasilanie dalem pod przekaznik, a miejsce na cb mam pod ta poleczka pod kierownica. wygodne w uzyciu takie zamontowanie. model cobra 19 dx 4

Pawcior, pod ktory przekaznik dokladnie dales zasilanie ? w sumie jak tak mysle to najblizej zasilanie faktycznie mozna ukrasc ze skrzynki z bezpiecznikami ;)

• 2 weeks later...

możesz także zamontować z prawej strony tunelu. mam tak w mikrusi i mam tak samo w primerze. wbrem pozorom słyszalność bardzo dobra nawet gdy jedziesz z pasażerem i wcale nie zawadza( musisz tylko tak zamontować abyś w razie czego mógł przesunąć fotel na maksa do przodu), a zasilanie łatwo poprowadzisz. kabelek bezpośrednio z akumulatora i zakończysz wtyczką zapalniczki w okolicach kompa w nogach pasażera. tak mam w mikrze i tak samo zrobię w primce

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...