Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Hamulce. Drobny lift w Terrano I i brak hamulca

Guest kunik21
 Share

Recommended Posts

Guest kunik21

zrobiłem drobny lift w terrano i około 5 cm , i stwierdziłem że brak hamulca tylnej ośki , lub jest bardzo słaby . i jakiego płynu użyć do hamulców i sprzęgła ? za wszystkie odpowiedzi dziękuję

zrobiłem drobny lift w terrano i około 5 cm , i stwierdziłem że brak hamulca tylnej ośki , lub jest bardzo słaby

Zawór korektora (jeśli takie coś jest u ciebie) osi tylnej został maksymalnie przymknięty przez oddalenie nadwozia od mostu. Jak auto obciążasz masz efekt odwrotny.

Sprawdź też giętkie przewody hamulcowe i to biorąc namiar na to, że auto będzie podnoszone na podnośniku łapowym, czyli za nadwozie, bo możesz mieć kiedyś niespodziankę.

Płyn tylko DOT4 :D

Wywal korektor tylnej osi i załóż jeden NOWY przewód hamulcowy na tył, bo pewnie stare przerdzewiałe mocno i może sprawdź długość przewodu gumowego na tylną oś, jak radzi B12 :diabel2:

Powodzenia :P

Guest kunik21

witam ponownie kolegów ale gdzie powinien być ten korektor bo ja go nigdzie nie widzę i prosiłem o pomoc w dobraniu płynu hamulcowego oraz płynu do pedału sprzęgła bo chcę obydwa je wymienić na nowy

i prosiłem o pomoc w dobraniu płynu hamulcowego

Loj kunuk kunik :| pisałem już

Płyn tylko DOT4 :D

A korektor powinien być umocowany nad tylną osią, z prawej strony, idą do niego przewody hamulcowe z przodu i wychodzą do mostu :diabel2: no chyba że ktoś już to wymontował przed tobą a przyczyną braku hamulca jest załamany gumowy wężyk hamulcowy :?:

Guest kunik21

dzieki i przepraszam nie doczytałem

[ Dodano: Wto 30 Gru, 2008 10:04 ]

Dzięki , a czy możecie mi pomóc bo nie wiem co to jest umocowane w połowie ramy z prawej strony wchodzi tam przewód hamulcowy , drugi wychodzi na tył znajduje sie tam też odpowietrznik oraz sa podłączone przewody elektryczne z wtyczką , ale wedle mnie to nie jest korektor siły hamowania bo jest przykręcony do ramy i nie jest połączony z mostem

A tak wogóle chciałbym porozmawiać z kimś telefonicznie proszę o jakiś nr telefonu to odzwonię dzięki z góry pozdrawiam