Guest arecky Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 W moim Y10 zaczyna przepuszczać uszczelka pod klapą bagażnika (ta biegnąca na około komory bagażnika). W warsztatach kierują do ASO, a cena w ASO to 390 zł :/ Macie pomysł gdzie jeszcze taką nową uszczelkę można kupić? Pojawił się pomysł zakupu takiej uszczelki na metry, ale w google nie znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieshaq Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 W moim Y10 też przepuszczało przy tylnej klapie ale to nie było wina uszczelki. Przy mocowaniu lewego zawiasu tylnej klapy pojawiła się nie szczelność przy śrubie (ruda) i zaciekało do środka przez podbitkę. Żeby to sprawdzić musisz zdjąć tą uszczelkę(odchodzi razem z podbitką i sprawdzić od spodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest arecky Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Woda zbiera się w rogach, nad obydwoma słupkami. Podejrzenie padło na relingi, przewody spryskiwacza i wszelkiego rodzaju śruby. Miałem to wszystko potraktować silikonem uniwersalnym albo dekarskim. Spec jednak orzekł jednoznacznie, uszczelka na rogach jest lekko sparciała, odchodzi, nie trzyma i to jej wina. Silikonem nie dam rady teraz dla świętego spokoju zrobić, bo temperatury zbyt niskie i bez garażu nie da rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieshaq Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 W weekend będę przy wraku mojej Y10 i jeżeli uda się otworzyć bagażnik to będziesz miał tę uszczelkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.