Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Wysokość świateł

Guest rafal387
 Share

Recommended Posts

Guest rafal387

Witam wszystkich w nowym roku.

Mój problem polega na tym, ze podczas kiedy samochód jest bardziej obciążony (np kiedy mam 3 osoby na tylniej kanapie) światła zmieniaja swoją wysokość i w związku z tym oślepiam innch kierowców. Chcialbym sie dowiedziec jak sobie radzicie z tym fantem czy za karzdym razem przy obciązeniu trzeba znieniać wysikość światel?

zalezy jak masz obciazaone auto. ja w kazdym aucie przed podroza sprawdzam sobie wysokosc swiatel i ew ja reguluje.

Przecież od tego jest właśnie to pokrętło od regulacji ich wysokości. Kierowca + jeden pasażer = najwyżej, pełne obciążenie (czyli 5 pasażerów + bagaże) najniżej. Pośrednie przy pośrednich obciążeniach - jakoś tak mówi instrukcja ;).

jak ma pokretlo nawet to i tak moze miec uszkodzone lub zmienione klosze na takie bez regulacji i klapa... ja sie nie przejmuje jezdze zawsze na jednej wysokosci czy auto pelne czy puste :P

a sie nie przejmuje jezdze zawsze na jednej wysokosci czy auto pelne czy puste :P
Hmmm, chyba zacznę na takich trąbić (konkretnie takich, którzy w dzień dają mi po oczach źle ustawionymi światłami nawet, jak siedzę w 4x4) :P.

moja sa na 100% za wysoko bo mi sie zapiekła regulacja na amen ;)

bedzie fikał diagnosta powiem dam dwie dyszki jak mi ustawi :D hehe zobaczymy cwaniaka :D bylem u 5 mechanikow mieli klucze za kilka tysi i zaden nie dal rady :D wszyscy tylko jedno ... Bosh i tniemy sruby ;D ale taki nie jestem dla mojej micry ;) wole miec dobrze oswietlona droge ;D a ze inni migaja w lesie jak ciemno to im tez odmiguje hehe

[ Dodano: Sob 03 Sty, 2009 20:02 ]

ale jestem :P nie chcielibyscie mnie spotkac :P ale pamietacie jak was cos oslepi to moge byc ja ;D

bedzie fikał diagnosta powiem dam dwie dyszki jak mi ustawi :D hehe zobaczymy cwaniaka :D bylem u 5 mechanikow mieli klucze za kilka tysi i zaden nie dal rady :D wszyscy tylko jedno ... Bosh i tniemy sruby ;D ale taki nie jestem dla mojej micry ;) wole miec dobrze oswietlona droge ;D a ze inni migaja w lesie jak ciemno to im tez odmiguje hehe

[ Dodano: Sob 03 Sty, 2009 20:02 ]

ale jestem :P nie chcielibyscie mnie spotkac :P ale pamietacie jak was cos oslepi to moge byc ja ;D

To poczekaj na wkurzonego kierowcę TIR'a z halogenami na dachu :P.

Pamiętaj,że możesz wylądować w rowie :F

uo takiemu to chyba oslepic moze zderzak :D hehe nie mam swiatełka "do nieba" :P tylko troche za wysoko