jarlew Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Nie świeci mi żarówka podświetlająca jaki właczony jest bieg. Nie mam pojęcia jak sie do niej dobrać. Chodzi o primerę P11 ze skrzynią CVT, ale może w innych modelach z tą skrzynią jest podobnie? Prosze o POMOC ! ! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest serwis Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Pewnie trzeba odkręcić środkowy tunel i wtedy masz dojście do żarówki. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarlew Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 Myslalem o odkreceniu srodkowego tunelu, ale czy bedzie mozna go zdjąć pozostawiając lewarek i tę mała konsole na miejscu, jakos m sie nie wydaje. Ale może sie myle. Na lewarku namacalem jakąś dziurke od strony popielniczki moze jest w niej jakas srobka, ale nie chce rozregulować tej gałeczki Moze ktoś to rozbierał??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest serwis Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Odkręcaj, nic tam nie rozregulujesz na pewno. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest robal69 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 czesc Smiało odkręcaj, robiłem to ze 2 tygodnie temu - pierwszy raz - i udało się bez kłopotów Tylko żaróweczkę sobie zakup wcześniej!!! :-) A tak przy okazji, zginęły mi lampy cofania (skrzynia CVT) - żarówki OK, kable klapy kombi też, myslę, że to jakiś kabel przy skrzyni. Może ktoś wie gdzie szukać. Dzień teraz krótki i zimny i jakoś nie podejrzałem jak tam te kabelki lecą Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarlew Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 Opisz Kolego wymianę tej zaróweczki w lewarku CVT. Najlepiej krok po kroku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest robal69 Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Kurcze, kolego nie wiem czy uda mi się oddtworzyć krok po kroku. Najpierw zdjąłem osłonę dźwigni biegów (trzeba lekko podważyć), potem odkręciłem wkręty od tunelu (chyba 2 od strony tylnej kanapy po wyjęciu popielniczki). Podnieś dźwignię ręcznego i zdejmij maskownicę tam chyba też jest jaiś wkręt. Spróbuj podnieść obudwę tunelu - tylko uważaj tam są jakieś kable na spinkach chyba. Nie pamiętam teraz czy są tam jeszcze jakieś wkręty (wyjmij popielniczkę i podejrzyj jeszcze). Szczerze mówiąc ja szukałem jakiegoś kabelka od biegu wstecznego, bo mi lampy cofania zginęły, a przez przypadek trafiłem na tą oprawkę od podświetlenia położenia dźwigni biegów. Oprawka z żarówką znajduje się po lewej stronie tunelu (od strony kierowcy). Jest z taką małą żaróweczką z dwoma wąsami (bez cokołu) Jeśli coś pomyliłem to przepraszam ale naprwadę nie starałem się zapamiętać czynności krok po kroku. Spróbuj kolego, nie powinieneś mieć kłopotu. Ja też zaglądałem tam pierwszy raz, chociaż lubię dłubać w samochodzie i raczej nic nie niszczę, jak mam wątpliwości to się wycofuję i szukam pomocy (wiedzy). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarlew Posted February 17, 2009 Author Share Posted February 17, 2009 I temat można zakończyć. Dziś wymieniłem wiec dla potomnych opisze: Wkręty: - dwa po obu stronach środkowej konsoli na wysokości oparcia przednich foteli (trzeba do przodu przesunąć) - dwa pod lewarkiem ręcznego (tzn. pod klapeczka) - dwa pod popielniczka (trzeba delikatnie podważyć całą konsole w której jest popielniczka i zapalniczka, tu można znaleźć również żarówkę podświetlająca wnętrze popielniczki) Pod lewarkiem jest złącze pozwalające odłączyć oba przyciski grzania foteli. UWAGA POD PODŁOKIETNIKIEM JEST MODUŁ ODPALANIA PODUSZEK NA KTÓRYM JEST NAPISANE "NIE UDERZAĆ" I z lewej strony lewarka znajduje się żaróweczka w uchwycie, jest to żarówka 3W z niebieskim kapturkiem (taka z wąsami zagiętymi do tyłu na szklanym bagnecie), typowo takie żaróweczki mają 1,2W. Po 3 sklepach samochodowych i jednym elektronicznym niestety taką właśnie tam założyłem. Powodzenia [ Dodano: Wto 17 Lut, 2009 12:05 ] A dodam że w zakamarkach konsoli znalazłem w sumie 8,22 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.