Guest almera_dw Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Witam Zaznaczę na początku, że nie znam się na samochodach mój model to almera 2002, 1.5 benzyna Mój problem polega na tym, że przy próbie odpalenia samochodu(przekręcenie kluczyka w stacyjce) włącza się alarm na czas kiedy chcę odpalić. Wyje aż nie zaniecham odpalania. Podejrzewam, że to akumulator, samochód stał dwa tygodnie w garażu bez rozruchu. Przy próbie zapalenia zostają następujące kontrolki: olej akumulator i chyba żółta dotycząca silnika, rozrusznika(?) Jeżeli podałem za mało informacji, postaram się podać brakujące. Proszę o pomoc dzięki z góry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jam Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 podladuj akumulator i bedzie odbrze moj nissanek robi dokaldnie tak samo jak aku jest wyczerpany, zziebniety i smutny [ Dodano: Nie 04 Sty, 2009 18:32 ] ewentualnie mozesz sprobowac na pych robi sie to tak ze szkukasz kogos chetnego do pchania wsiadasz do srodka przekrecasz kluczyk na on wrzucasz 2 bieg i wciskasz i trzymasz sprzeglo karzesz pchac po chwilce puszczasz sprzeglo i delikatnie naciskasz gaz jak nie odpali za 1 razem to mzona probowac tak dlugo az pchajacy nie opadnie z sil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest almera_dw Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 hehe, jutro skocze do sąsiada i podładuje, mam nadzieje, że coś to da po akcji napiszę co i jak. dzięki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.