Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Pompka spryskiwacza

Guest Rafał79
 Share

Recommended Posts

Guest Rafał79

Proszę o pomoc, gdzie mogę kupić pompkę do spryskiwacza do micry k11 1.0 z 96 roku. Jazda bez spryskiwacza jest o tej porze roku prawie niemożliwa. Dziękuje z góry za pomoc

Rafał popatrz na alledrogo tam jest sporo pompek,ostatnio przeglądałem i trafiło mi się kilka do Micry.(Pompka spryskiwaczy, ew.zbiorniczek spryskiwaczy)

Rafał ,masz rację w tej chwili nie ma sorry,ale w sobotę były chyba dwie lub trzy sztuki bo szukałem ciśnieniowej do reflektorów

www.allegro.pl - jak ktoś ma micrę na części, lub jakieś używane części do micry w Twojej okolicy to spytaj, może akurat ma pompkę tylko nie wystawia ;).

Pół roku temu wymieniałem pompkę w mojej Micrze. Nie szukałem na allegro - bo to bez sensu(koszt wysyłki). Wymontowałem pompkę ze zbiornika (trzeba odkręcić nadkole) i poszedłem na giełdę we Wrocławiu. Kupiłem wówczas pompkę najbardziej zblizoną do oryginału (15 zł). Jest w czym wybierać. Najważniejszy jest układ wężyków i średnica króćca pomki, która wchodzi do zbiornika oraz ogólne wymiary pompki. Obecnie mam zamontowaną chyba od seata. Ma inny układ wtyczki, ale to nie problem. Po prostu wyciągnąłem końcówki przewodów z wtyczki i podłączyłem bezposrednio pod styki gniazdka pompki.

Zatem nie ma co panikować, tylko wymontaować pompkę i poszukać podobnej na giełdzie. Na pewno znajdziesz!

pozdrawiam

Guest Rafał79

Serdeczne dziękuję ucho7 za radę już nie mam cierpliwości szukać pompki od micry. Wymontowałem pompkę i poszukam od innego pojazdu. Dzięki za wszelkie informacje

Silniczki do spryskiwaczy pasują w większości od innych japonczyków. Szukajcie w InterCarsie pompek o indeksach zaczynających się od W... Koszt śmieszny, czasem trzeba tylko przerobić wtyczkę.

pozdr.

• 3 years later...

Ponieważ znalezienie jednobiegunowej pompki spryskiwacza szyby czołowej dla mojej Micry K11 rok 95, nie należało do łatwych i absorbowało wiele mojego czasu. O znalezieniu oryginalnej pompki od Micry nie ma mowy, a kupowanie używki na szrocie mija się z celem. Nie mówiąc już o koszcie usługi wydobycia przez przepoconego dżentelmena jednego małego elementu, którego cena zaczyna się od 50 PLN. Mi udało się znaleź pompkę na allelgro, która kosztowała Mnie 22 PLN z przesyłką. W opisie aukcji było napisane iż pompka pasowała do różnych modeli AUDI, OPLA, VW, FORDA, mnie jednak to nie przeraziło bo jej budowa i wymiary były identyczne jak mojej zepsutej. Dzisiaj już wiem że aby znaleź tę pompkę należy wpisać w Googlach: POMPKA SPRYSKIWACZA nr fabryczny 431955651, producentem jest TOPRAN.

Poniżej załączam również link do sklepu internetowego:

http://www.ecennik.integra.com.pl/brozek/ProductDetails/Show.rails?s=04.-Wycieraczki,,Wybierz,,,,&n=&a=TOPRAN-POMPKA-SPRYSKIWACZA-431955651-431955651&i=-1,-1,-1,P,22,-1,43312

Mam nadzieję że moje info będzie komuś pomocne i z pewnością oszczędzi czasu.

PS. Oczywiście będzie trzeba się trochę nagimanstykować ponieważ może się okazać, że wtyki nie pasują tak jak było to w moim przypadku, ale to już jest Pan Pikuś w porównaniu z trudnośćią znalezienie samej pompki.