Guest ShaQ_Mc Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Witam, mam pytanko odnośnie głośników i tuby. Czy nagłośnienie samochodowe jest przystosowane do mrozów takich jak ostatnio Dzieki z góry za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujany Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 takich czyli jakich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaczz Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 myślę że Jeszce nie takie mrozy by wytrzymały i już nie raz w przeszłości ludzie mieli takie dylematy. z Tym że przy włączaniu zmarzniętych głośników trzeba uważać i najpierw trochę rozgrzać autko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest grzyb Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 i nie dawać odrazu full volume. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujany Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 to ktoś napisze jakie te mrozy macie? mnie to śmieszy jak oglądam TV tutaj. Prognoza pogody: "dzisiaj było, bardzo, bardzo zimno, temperatura sięgała czasem zera stopni." "dzisiejsza noc może być najmroźniejszą od dziesiątek lat, temperatura będzie wynosiła ok. -8stC a może sięgnąć nawet -10" normalnie temat dnia dzisiaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaczz Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 bujany, w Olsztynie było - 30 :/ w nocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujany Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 hoho, to na bogato widzę. taka zima to ze 4 czy 5 lat temu w Polandii była (podobne temp. w Wawie), pamiętam jak dziś że co rano wszyscy mieliśmy problemy z odpaleniem samochodów(najróżniejsze marki i roczniki) i tylko jeden sąsiad co rano bez problemu odpalał matiza:) po czym pożyczał prądu komuś, ktoś tam komuś, ktoś kogoś szarpnął na lince i w ten oto sposób nasz blok wyruszał w woje strony:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DJSzmer Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Witam, mam pytanko odnośnie głośników i tuby. Czy nagłośnienie samochodowe jest przystosowane do mrozów takich jak ostatnio Dzieki z góry za odp. Spokojnie, wytrzymają i większe jak -40°C. Nic im się nie stanie. Gorzej z radiem i wzmacniaczem, ale do -40°C wszystko powinno wytrzymać. Ważne by przed uruchomieniem sprzętu: 1. Nagrzać auto tak z 15-20minut minimum, by osiągnąć temperaturę 12°C i osuszyć całą elektronikę i cewki głośników. 2. przez co najmniej 30-35min słuchać na max 2/5 skali głośności. 3. słuchanie rozpocząć od radia, cd musi mieć cieplej by prawidłowo zagrało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ShaQ_Mc Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Czyli nie będzie chyba tak źle, dziś ma być około -24 stopni. Dzięki za odpowiedź. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.