Guest scichy Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 dzień dobry, witam. Mam nietypowe pytanko jak na zimę. W mojej Micrze K11 którą parkuje na dworze pod blokiem często jesienią i zimą ale przy temperaturach do ok minus 4-5stopni włączałem rano klimę aby osuszała wnetrze, tzn. pokrętło temp. ustawiałem na czerwone - na grzanie i właczałem przycisk AC. Do tej pory cały czas gdy tak robiłem od razu po włączeniu guzika AC włączał się wenytylator chłodnicy klimy /czuc było spadek napięcia/ no i klima działała. Wczoraj i dzisiaj gdy przyszły mrozy ok. minus 15 stopni gdy włączyłem guzik AC nic nie ruszyło, poprostu kontrolka w tym guziku się tylko zapaliła ale wentylator chłodnicy klimy nie ruszył /nie było żadnego spadku napięcia/ tak jakby klima wogóle nie działała /pokrętło ustawione na ciepłe powietrze/ nigdy do tej pory tak nie miałem, za kazdym razem załączał sie wentylator klimy a teraz nie. Nigdy tez nie było takiego mrozu odkąd mam ten samochód Co mże byc tego przyczyną, czy to te mrozy, czy coś zamarzło, czy poprostu klima - wentylator chłodnicy klimy nie włączy się przy takim mrozie... może ktoś zauwazył takie objawy u siebie o ile ktoś wogóle właczał klime przy takich mrozach. A tak w ogóle to przy chłodzie powinno się włączac klimę z ustawionym pokrętłem na ciepłe powietrze . Poprosze o podpowiedź z góry dzięki :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 wentylator chłodnicy klimy nie włączy się przy takim mrozie... może ktoś zauwazył takie objawy u siebie o ile ktoś wogóle właczał klime przy takich mrozach.jest dokładnie tak jak piszesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.