maciasgo Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Witam, jestem posiadaczem Almery z 2002 r, od wczoraj gdy rano zapalam samochód słysze dwa "piknięcia" jakby z syreny od alarmu, samochód odpala teraz za 2 lub 3 razem, spotkał się ktoś z takimi objawami? Nie wiem czy to początek padania akumulatora czy coś poważniejszego. Proszę o podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Kiedy odpalasz przy tak niskich temperaturach jest znaczny spadek napięcia więc syrena od alarmu możne się odzywać Świadczyć to tez może o kiepskim aku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sony Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Akumulator jest słaby. Polecam naładować, lub wymienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciasgo Posted January 7, 2009 Author Share Posted January 7, 2009 Tak podejrzewałem, mam tylko pytanko jaki najlepiej kupić i czy moge tak poprostu odłączyć stary - nic się nie skasuje czy popsuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
herson Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Nie będzie żadnych problemów. Przed wymianą akumulatora, sprawdziłbym najpierw sam alternator. Lata temu w sienie miałem podobny problem, tyle że u mnie dwa razy pękała obudowa alternatora i to było powodem rozładowywania baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.