Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

k10 sportowy wydech

krzysiek_09

Recommended Posts

Witam !

mam zamiar zamontować w moim autku sportowy tłumik końcowy

czy są jakieś przeszkody w k10 do zamontowania, czyto dobrze czy źle wpłynie na silnik ?

czy zwiększy sie spalanie ?

proszę o odpowiedzi

jedyne co sie zwiekszy to decybele :diabel2: no i może ciut mocy :)

byle by ktoś nie zaczoł żartować z micrusa w stylu:

co to jest?? buczy mruczy a nie jedzie?? :diabel:

w 1.3 na przelocie jak mialem to pewny chlopaczek w golfie albo vento 3 gen smial sie na radiu ze pierdzi a nie jedzie na co uslyszal odpowiedz zeby wachal niedopalona benzyne i przepalany olej, pozniej na trasie nie mogl mnie dogonic, po chwili przystanalem na zjezdzie by uwolnic wewnetrzny nacisk na zewnetrzne scianki pecherza, i slyszalem jak koles przelecial s predkoscia rozpedzajacej sie kuny ;)

krzysiek_09, nie wiem jak w K10 ale w K11 na nizszym zawiasie musialem dobrac krotki tlumik co by przy mocnym ugieciu tylnego zawiasu belka zawieszenia nie uderzyla w tlumik. takze jedyne co cie ogranicza to raczej glosnosc (niektorzy sa wrazliwi :diabel2: ) oraz wymiary tlumika ;) spalanie znaczaco wzroslo mi po wywalaniu katalizatorow i zrobieniu calego ukladu przelotowego ;)

rura w k10 jak dobrze widzialem rozlacza sie dopieor w puszcze w okolicach hamulca recznego. Od tego miejsca do tylu mam jedna calosc wiec to bedzie przeszkoda jak sie kupi sama ostatnia puszke

Ja miałem kilka różnych wyciorów u siebie i tak naprawde to mozna zmiescic dość duzą puche przeszkodą moze być jedynie amortyzator, np wejdą takie ja Al'mugeny , końcowy od fiata 125p , wystarczy coś przymiezyć ,

Najlepiej jak bys pokazał co chcesz tam wcisnąc :one:

no i może ciut mocy :)

no właśnie na przyrosty mocy raczej się nie oglądaj ;) ...a może wystarczyło by Ci dospawać jakąś ładną końcówkę. Jak tak zrobiłem i micrusia dodatkowo po wywaleniu kata fajnie sobie mruczała ;)

Guest jaceksc

ja mam tłumik końcowy jakiś coś tam sport , zamiast katalizatora tłumik przelotowy

efekt ? warczy mruczy strzela po odjęciu gazu ogólnie ciekawe dzwięki

a osiągi .... tak jak k10

w spalaniu nie zauważyłem różnicy

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...