Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Wypadek - przypadek

merid
 Share

Recommended Posts

2d45396df2555716m.jpg

ab8df20c33bebbe0m.jpg

690f15d3fc3a783bm.jpg

ma ktos jakiegos znajomego blacharza w okolicach katowic albo tanie dojscie do czesci ??

Oj :/

cos mi mówi że ci ta naprawa mocno kieszeń przewietrzy, sporo do poprawienia (patrz na ręce mechaniorom bo to Ty bedziesz ryzykował jazdę wózkiem po takim "dzwonie"

jakim wozkiem nie popadajmy w przesadyzm ! jak zawieszenie i podluznice nie ruszone to przeciez nic sie nie dzieje

jezeli przed wypadkiem miales autko w dobrej kondycji na tyle ze dalbys sobie za nie reke uciac (i to nie tak ze bys pozniej nie mial reki ;) ) to zrob i smigaj dalej, no chyba ze masz kase na cos nowszego

btw w co przydzwoniles i w jakich okolicznosciach ?

ps. mam w miare taniego blacharza ale pod lublinem to Cie chyba nie urzadzi :(

Guest Rysiu83
jak zawieszenie i podluznice nie ruszone to przeciez nic sie nie dzieje

dokładnie ale tylko w takim wypadku zdecydowałbym się na naprawę

jasne - nie ruszone ........... :|

na 100% obie podłużnice są przesunięte i to o kilka centymetrów i coś mi mówi że zawieszenie również konkretnie oberwało, że o sterowaniu nie wspomnę.

"wózek" to taka przenośnia (mam nadzieję że z niczym złym się nie kojazy)

na 100%

to tylko kolega merid moze takie rzeczy wiedziec i to tez nie po spojrzeniu na 3 fotki....

OO rany szkoda sunnego i to w dodatku w wersji sr jak widzę ;(

Moim zdaniem naprawa nieopłacalna, zgadzam się ze Skażonym.

A może zamiast naprawiać lepiej byłoby kupić tanio drugiego sunny ze zdrową blachą ale golasa, choćby w najprostszej wersji 1,4 lx i przełożyć klamoty z sr - elektrykę, fotele, hamulce z abs, klimę itp ?

takiego antyka sie nie opłaca robic z tymi uszkodzeniami chyba ze samem

Antyka ? Nie żartuj. Sam mam sunny z 91 roku i tak dobrze się nim śmiga że nie zamieniłbym go na niejedno auto dekadę młodsze :)

Guest tarjei86

śliska nawierzchnia, nieuwaga...i dzwon jak się patrzy :/ słupek, latarnia ??

Szczerze mówiąc, nie wiem czy uratujesz...wiele zależy od tego jak się ostały podłużnice - jak przesunięte, nie warto chyba zachodu...

zrobic to napewno go zrobie. polak potrafi wszystko a jak sie wyprostuje te przedluznice to tez bedzie dobrze. to bylo walniece z 40 km/h w drzewo. no moze to tak strasznie wyglada ale tak zle chyba nie ma gdyz blotniki boczne tylko lekko sie zgiely czego nie widac na zewnatrz ale to tylko ze pas przedni je pociagnol. no ale silnik juz jest napewno przesuniety. auto drugie moge kupic za rozsadne pieniadze i zeby mi sie to bardziej oplacalo to mysle ze nie moze przekroczyc 2000 tys

tak myslalem ze albo drzewo nie chcialo sie przesunac albo jakis betonowy slupek/kosz..

silnik i jego podzespoly cale?.. robic czy kupic nowy.. to juz twoj wybor.. musisz sam dokladniej obadac co idzie do naprawy.. obliczyc caly jej koszt+czas (bo chyba tez wazne)

i sam siebie zapytac czy warto dalej z niego pchac kase (tzn czy byl w dobrym stanie itp, itd.) a jesli nie to z2maciek ma dobry pomysl, kupic tylko i wylacznie "golego sunniaka" w dobrym stanie, poprzekadac wyposarzenie ze stuknietego i to co zostanie dac na pozarcie szukajacym czesci do tego auta :) tzn je sprzedac :D pozdrawiam i zycze szczescia :D