Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Masy wszelakie

Guest zahlu

Recommended Posts

Witam serdecznie. Zmagam się z problemem, który być może ktoś z Was mógłby mi pomóc szybko rozwiązać. Kupiłem Nissana Micrę [k10] z 1989 roku z silniczkiem 1,0 ( zapewne zainteresowani wiedzą o jaki model chodzi). Jest to 3- drzwiowe autko w pełni sprawne i jak dla mnie wystarczająco funkcjonalne. Samochód posiada ważny przegląd zrobiony przez poprzedniego właściciela, jednak, na co zwróciłem uwagę dopiero wymieniając dowód rejestracyjny brakuje w nim podstawowych danych. właściwie wszystkich poza pojemnością silnika, numerami nadwozia i danymi poprzedniego właściciela. Nie są wbite w dowód podstawowe wartości wszelkich mas i ładowności.

W punkcie zajmującym się dokonywaniem przeglądów, do którego zostałem skierowany poinformowano mnie, że jeśli zdobędę brakujące dane panowie wbiją mi je i będzie po sprawie, a jeśli nie będą zmuszeni poważyć mój samochód, oczywiście, za odpowiednią dopłatą. Dlatego też chciałbym zapytać, czy też poprosić, być może ktoś z was mógłby mi je podesłać, albo też udostępnić link do "manuala", w którym byłyby one zawarte. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.

w takim razie jeżeli to ma być na zasadzie że Ty się dowiesz i im powiesz a oni wbiją (czego notabene zrobić nie mogą) to możesz im podać cokolwiek. Powiedz im w takim razie że samochód waży 890kg itd.

zahlu musisz podjechać do OKRĘGOWEJ stacji kontroli pojazdów, tam za opłatą około 60-80zł wystawią ci dokument z wszystkimi danymi auta, papier ten dajesz przy rejestracji pojazdu i już wszystko sami wypełnią

Rozumiem ze micra jest od polskiego własciciela , jeżli tak to to co jest wpisane w dowodzie wogle niepowinno cię interesować, idziesz do urzedu dajesz stary dowód i w ciągu dnia powinni wyrobic ci nowy plus jezeli kupiłeś samochud od osoby z nie twojej gmini tablice rejestracyjne. cała filozofia nie ingeruj w te dane bo to do niczego niepotrzebne ja osbiście tez niemam tych danych dodatkowo zamiast nr VIN ma krutki nr stacji ktura nabiła mi nr. :kosci:

U mnie w k10 z silnikiem 1.0, 5 drzwi w dowodzie wpisane jest:

Masa własna: 695kg

Masa całkowita: 1135kg

Masa całkowita zespołu pojazdów: 1760kg. :P

U mnie w k10 z silnikiem 1.0, 5 drzwi w dowodzie wpisane jest:

Masa własna: 695kg

Masa całkowita: 1135kg

Masa całkowita zespołu pojazdów: 1760kg. :P

To jak co to podam dla 1.2 po lifcie:

Masa własna 720Kg

Masa całkowita: 1135lg

Maks masa całk. przyczepy(z hamulcem/bez)750/310kg

Dopuszczalna ładowność 410kg

Największy dop. nacisk na oś:6,00kN

Pojemność silnika 1235ccm

Moc:40kW

Liczba siedzeń:5

Liczba osi:2

Może komuś się przydać :).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...