Guest klicha Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 witam, mam problem z samochodem Nissanem micra 95r automat,sprawa wygląda nastepująco.Po przejechaniu ok 30km gdy samochod jest rozgrzany , silnik ma wysokie obroty ale nie ma mocy.Po zdjęciu nogi z gazu i dodaniu ponownie nieraz załapuje i przez chwilę zachowuje sie normalnie ale po kilku metrach znów to samo.Poza tym przy zdjęciu nogi z gazu (gdy wskazówka spada do ok 30km/h)samochód sam przyhamowuje.Samochód miał wymienione sprzęgło ale nic to nie dało:(Fachowcy w miescie poddali się, a serwis nissana nie chce sie podjąć naprawy bo nigdy nie mieli do czynienia z automatem:(Bardzo zalezy mi na naprawie tego samochodu bo poza tym wszystko jest ok.Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest serwis Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Zaraz zaraz. To w końcu co się dzieje, bo piszesz chaotycznie. Silnik nie ma mocy, wymieniali sprzęgło, czyli co? Silnik nie ma mocy czy po prostu skrzynia wariuje? pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domiss Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 silnik ma wysokie obroty ale nie ma mocy czyli coś się ślizga. Silnik OK, przełożenie napędu na koła nie bardzo... w manualu byłoby to sprzęgło, W automacie nie mam pojęcia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_81 Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 klicha, a sprawdzałaś przepływomierz..? miałem podobne objawy i to była przepływka. Po regeneracji wg załączonej na forum instrukcji problem zniknął. PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabox0266 Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 silnik ma wysokie obroty ale nie ma mocy a sprawdzałaś przepływomierz..? miałem podobne objawy i to była przepływka Te dwie wypowiedzi nie współgrają ze sobą.To jest podobne do wypowiedzi jednego gościa: "silnik się pięknie wkręca,ale nie robi tego w czasie jazdy" Jest to definitywnie skrzynia biegów.Znajomy miał podobne efekty w scorpio,była to wina nieodpowiedniego oleju.Po rozgrzaniu olej robił się rzadki i nie sterował odpowiednio biegami.Nie jestem na sto procent pewien czy to jest to,ale można taką możliwość brać pod uwagę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest polo-auto-czesc Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 wedlug mnie padlo tobie sprzeglo elektromagnetyczne......am jest taki proszek i moze sie skonczyl lub spalily sie cewki na sprzegle...jak by co mma kilka takich spraegiel elektromagnetycznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ftomas Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 wedlug mnie padlo tobie sprzeglo elektromagnetyczne......am jest taki proszek i moze sie skonczyl lub spalily sie cewki na sprzegle...jak by co mma kilka takich spraegiel elektromagnetycznych Czy moge prosic o kontakt , chce kupic takie sprzęgło , pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy89 Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Witam mam podobny problem z Micra k11 1,3i automat...Świece ok,aparat zapłonowy inny,przepływka przelutowana i nadal to samo... Kupiłeś to sprzęgło,a może udało Ci się jakoś inaczej uporać z tym problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.