Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Wysokie obroty na biegu jałowym! POMOCY !!!

Guest Odorek VKP

Recommended Posts

Guest Odorek VKP

Witam wszystkich bardzo serdecznie. mam problem z wolnymi obrotami w nissan sunny 1.6. trzyma obroty na postoju 2.500 obr/min. gdzie tkwi problem?? proszę o porady i pomoc. bardzo Wielkie dziękuje za pomoc !!!

Guest Odorek VKP

mógłbyś mi podpowiedzieć bliżej gdzie to się znajduje i co z tym zrobić? dla mnie nissan zawsze był skomplikowanym autem aczkolwiek zawsze mi się autko podobało.on ma jednopunktowy wtrysk jakby coś.z góry dziękuję

Guest tarjei86

ja miałem dokładnie to samo. Raz miał 2500 obrotów, innego dnia niecałe 500 :/ i tak sobie skakał jak chciał. Pomogła wymiana filtra powietrza i wyregulowanie gazu i beznzynki. Dodatkowo miałem czyszczony gaźnik - teraz jeździ pięknie :) i trzyma obroty między 800-1100 i nic nie podskoczy ani nie spadnie :)

• 1 month later...
Guest Piethia

Silniczek krokowy i to wszystko w temacie. Nie czyść go bo to nic nie zmieni - poprostu udaj się do najbliższego serwisu nissana i go wymień.

Guest Grzesiek078

Do jakiego serwisu.Wiesz ile go skasuja za silniczek krokowy?mam n13 1,4 i miałem tez podobny problem,wyczysciłem gaznik ,zmieniłem filtr powietrza i jest wszystko wporzadku.Odorek , nigdy z niczym nie jezdzij do serwisu,bo Tobie jeszcze na dodatek cos sp***rza i wezma za to duze pieniadze.A jak to wyjdzie,ze silniczek krokowy to poszukaj w allegro uzywany,albo poszukaj nowego za rozsadna cene.Do serwisu jezdza tylko ludzie co maja samochody na gwarancji,a nie my co mamy 19 latnie Nissany ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...