Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] Problem ze zmianą żarówek postojowych

Guest labiol
 Share

Recommended Posts

Nie mogę zdjąć obudowy żarówki. Całość delikatnie (o kilka stopni) rusza się w jednym kierunku, ale nie mogę jej odciągnąć od części głównej z reflektora. Pod czarnym plastikiem jest taki "dzinks" który można wcisnąć. Jednak niewiele to daje. Nie chce się z tym zbytnio siłować. Może ktoś wie, jak się do tego diabelstwa dobrać?

Poniżej linki do fotek reflektora:

zdjęcie 1 od góry

zdjęcie 2 od dołu

Pozdrawiam

ale że w syrence ??? czy jakimś innym hamerze??

1. czytamy faq i inne forum rules

2. szukamy rozwiązania swojego problemu - szansa, że nasz jest wyjątkowy jest marna

3. piszemy uwzględnając typ swojego brum brum Primerek już trochę było i niektóre mają swoje sekrety

zobacz tu:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=%BFar%F3wek

Przekręcasz tą oprawkę normalnie w lewą stronę. Jak wyciągałem u siebie to też z lekka panikowałem Idzie ciężko przekręcić, ale jak odkręcisz to sama wypadnie.

Guest odmulacz1
Przekręcasz tą oprawkę normalnie w lewą stronę.

Zgadzam się, też się trochę nakombinowałem ale poszło. Próbuj, tylko nic na chama. ;)

Rzeczywiście. Pomogła wizyta u znajomego blacharza i dużo siły w palcach. Trzeba mocno chwycić za biały plastik i przekręcić w lewą stronę. Dziękuję za pomoc. Jutro już mogę jechać na przegląd techniczny. Pozdrowionka.

gratulujemy pomyśłnego rozwiązania problemu

ps. Mod - ciach ciach i frugo

• 7 years later...

Niestety albo nasz szczęście siłowałem się z oprawką w końcu postanowiłem odkręci dwie śruby i odgiąłem reflektor wtedy już łatwiej - dobrze, że była informacja na Naszym forum aby przekręcić oprawkę o 90 stopni przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Dwie żarówki w markecie niecałe 3 zł.