Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11] otwarcie bagaznika - sygnalizacja?

Guest adamkrosniecki
 Share

Recommended Posts

Guest adamkrosniecki

WItam,

Czy w SLX P11 otwarcie bagaznika powinno zalaczac kontrolke czerwona i uruchamiac swiatlo w w/w bagazniku?

Pozdrawiam

Guest Bodzió

Otwarcie klapy bagażnika powoduje zapalenie się lampki wewnątrz bagażnika , ale pierwsze słyszę żeby zapalała się także oprócz tego kontrolka otwartych drzwi a sam mam wersję SLX P11 no chyba że mowa jest o P11.144 !!!

W moim kombi jest dokładnie tak ( lampa i kontrolka), ale to 144. Jak się nie zapali światło od bagażnika to trzeba stuknąć w zamek ( jest tam czujnik), a jak ma to być uwas to nie wiem

U mnie w WP11 jest tylko światełko w bagażniku. Ale sygnalizacji na desce nie ma.

U mnie w WP11 jest tylko światełko w bagażniku. Ale sygnalizacji na desce nie ma.

Potwierdzam u mnie jest tak samo :)

Mavv napisał/a:

Potwierdzam u mnie jest tak samo

Potwierdzam w P11 :)

O a u mnie swiatelko powinnno byc ale czasami swieci, Zarowka wymieniona styki popsrawdzane, a gdzie znajduje sie czujnik ? moze tam cos nie domaga, jak narazie zapalilo mi sie tylko 2 razy swaitelko. Czy ono swieci tylko jak mamy zapalone "pozycje, lub mijania" ? Czy nie zaleznie od naszych swiatel po otwarciu bagaznika powinna sie zapalic lampka ? :)

Guest Bodzió

Hey światełko w bagażniku powinno Ci się zapalać bez potrzeby włączania pozycji. Rozwiązanie takie byłoby bez sensu bo gdybyś czegoś potrzebował z bagażnika to najpierw musiałbyś otworzyć samochód, zapalić pozycje i dopiero iść szukać czegoś w bagażniku, a tak tylko cyk podnosisz klapę bagażnika i masz jasność !! hehe

pozdrawiam

:diabel2:

P.S. a co do czujnika to nie wiem gdzie się znajduje, ale wydaje mi się że jest scalony z zamkiem klapy, że jak otworzysz to zaczyna świecić.

Guest emeryt03
Mavv napisał/a:

Potwierdzam u mnie jest tak samo :)

Poszedłem sprawdzić, bo sam sobie nie wierzyłem! Ale O.K. - w mojej WP 11 jest i lampka i kontrolka na desce :diabel:

Guest emeryt03

A ta "kontrolka na desce nie" to na włączonym zapłonie? Bo jak na wyłączonym, to nie ma co na desce szukać - no chyba że sęka! :diabel2:

"Kontrolka na desce" na pewno przy pozycji ACC, bo inaczej deska ciemna.

[ Dodano: Sob 24 Sty, 2009 19:22 ]

PS. Sprawdzałem u siebie - nie zapala się żadna kontrolka przy otwieraniu bagażnika :diabel2: