Guest nono30 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 witam. niedawno wjechałem w dziurę i zapaliła mi się kontrolka poduszek AIRBAG i teraz cały czas miga. Dowiadywałem sie w serwisie ale oni za wykasowanie chcą 180zł!!!!! Czy ktoś wie jaka jest przyczyna tego że ona mi cały czas miga i jak to można naprawić albo moze jakoś skasować? I jeszcze jedno mam przejechane 180tyś km i niewiem kiedy był wymieniany olej w skrzyni biegów. Czy musze juz wymieniać? i czy filtr tez sie wymienia i ile oleju tam wchodzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VQPower Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 bardzo latwo skasujesz samemu. wsiadz do auta, NIE zamykak drzwi, przekrec kluczyk nazaplon. po przy slupku masz przelacznik od drzwi. wcisnij go 7 razy w czasie krotszym jak 10 sek. wyjmij kluczyk. wsadz spowrotem i zapal silnik. kontrolka powinna zgasnac. jesli pomoglo to slij 100PLN na moj paypal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jacob_USA Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 :diabel: Ty chyba A32 to rozkreciles na czesci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Akiro Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 I jeszcze jedno mam przejechane 180tyś km i niewiem kiedy był wymieniany olej w skrzyni biegów. Czy musze juz wymieniać? i czy filtr tez sie wymienia i ile oleju tam wchodzi? Najlepiej poszukaj na forum bo temat był już dosyć obszernie opisany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przedszkolak Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Zgadza się parę razy tak kasowałem. Uważajcie przy sprzątaniu - wtedy można lekko poruszyć kostką od poduszki - wyskakuje błąd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nono30 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 bardzo latwo skasujesz samemu. wsiadz do auta, NIE zamykak drzwi, przekrec kluczyk nazaplon. po przy slupku masz przelacznik od drzwi. wcisnij go 7 razy w czasie krotszym jak 10 sek. wyjmij kluczyk. wsadz spowrotem i zapal silnik. kontrolka powinna zgasnac. jesli pomogl o to slij 100PLN na moj paypal VQPower dzieki za podpowiedż będę próbował jak pomoże to sie odezwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szalony Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Dociśnij najpierw dobrze wtyczki pod przednimi fotelami i dopiero kasuj błąd. Nie ma takiej opcji żeby nie pomogło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wald Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Ale to wystarczy poruszyc wtyczke zeby blad wyskoczyl ? A jezeli np. wtyczka przestanie kontaktowac i zastosujemy ta procedure, to jezeli wtyczka dalej nie bedzie dzialac to procedura nie powinna przyniesc skutku czy tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szalony Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Teoretycznie jeśli jest przerwany układ z którąkolwiek poduszek to wyskakuje błąd. Komputer wykasuje błąd ( zgasi kontrolkę ) tylko w momencie kiedy wszystko będzie OK. Jeśli natomiast ktoś już nie posiada poduszek, to wtedy zostaje inny patent i nawet jak rozepniesz kostkę, to i tak się nie zapali Wniosek więc taki że może lepiej jak się od czasu do czasu zaświeci Z doświadczenia wiem, bo swego czasu dużo grzebałem pod fotelem pasażera, że potrafi się zapalić. Być może to jest też wina styków, które z upływem lat trochę śniedzieją. Ja ostatnie kasowanie miałem jakieś 3 lata temu z tego co pamiętam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosan Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 no cóż,trzeba ostrożnie odkurzać pod fotelem:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silenthill Posted May 14, 2009 Share Posted May 14, 2009 bardzo latwo skasujesz samemu. wsiadz do auta, NIE zamykak drzwi, przekrec kluczyk nazaplon. po przy slupku masz przelacznik od drzwi. wcisnij go 7 razy w czasie krotszym jak 10 sek. wyjmij kluczyk. wsadz spowrotem i zapal silnik. kontrolka powinna zgasnac. jesli pomoglo to slij 100PLN na moj paypal Wielkie dzięki to naprawdę działa. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts