Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

usunac plamy na siedzeniach

Guest wiruwa
 Share

Recommended Posts

Guest rafaela

ludwikiem na szmatkę i delikatnie pocierać, ale nie za dużo ludwika :) lub vanishem (chyba tak sie to pisze) tym w płynie tez na szmatkę i pocierać, potem drugą suchą szmatka zebrać brudna pianę, a na koniec wysuszyc suszarka lub farelką, żeby nie było zacieków. ewentualnie bedzie trzba całość powtórzyć. ;) powodzenia

Ja gdzies slyszalem ze plamy po krwi najlepiej potraktowac woda utleniona... nie wiem ile w tym prawdy :) Probowal ktos ?

Broń Boże wodą utlenioną po tapicerce !

Woda utleniona powoduje wyblaknięcie kolorów, po takim zabiegu zamiast małych czerwonych kropek będziesz miał wielkie białe placki (jasne w każdym razie).

Najlepiej jakimś delikatnym środkiem do tapicerki w piance i delikatnie pocierać.

pozdrawiam

Broń Boże wodą utlenioną po tapicerce !

Woda utleniona powoduje wyblaknięcie kolorów, po takim zabiegu zamiast małych czerwonych kropek będziesz miał wielkie białe placki (jasne w każdym razie).

Najlepiej jakimś delikatnym środkiem do tapicerki w piance i delikatnie pocierać.

pozdrawiam

A widzisz - to moze ja slyszalem ze z bialych materialow mozna tak czyscic :) Sam nie wiem..

• 2 months later...
Guest piotrek_mitura

Z porad babuni: :) plamy z krwi usuwamy zimna wodą z solą! Dobrze rozmieszać rozpuścić sól w wodzie i śmigać szmatką, ja tak z ubrań usuwałem i elegancko działało. nie wiem jak z tapicerki ale spróbować warto :)

Guest dmx81

inna zaslyszana porada ale nie sprawdzona w praktyce - ktos mi kiedys powiedzial, ze dodatkowo jak nie szlo plynem do tapicerki, polal na to tonic, napoj ze sklepu i ze niby zeszlo od reki - ale czy to prawda... jak masz akurat troche tonicu, nie zaszkodzi chyba sprobowac, pozniej dokladnie wyplukac w cieplej wodzie

• 2 weeks later...
Guest Tolo74

plamy z krwi łątwo zmyc (np Vanishem w sprawyu) ale jak ktos zrobi to zle (niedpowiednim srodkiem) chocby za rok to juz jej nie spierze, wazne zeby za pierwszym razem uzyc odpowiednich srodkow (poszukac w necie informacji do sposobu usuwania plam z krwi)