Guest Zynt Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 Mam zamiar założyć listwy boczne. Znalazłem 5 rodzajów http://www.allegro.pl/item543484675_nissan...twy_boczne.html http://www.agauto.sk/pl/tiida-752.html Może ktoś już przerabiał ten temat i mógłby się podzielić swoim doświadczeniem w tym zakresie. Czy właściwie zabezpieczają drzwi? Czy ich wykonanie nie budzi zastrzeżeń? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yankee595 Posted February 17, 2009 Share Posted February 17, 2009 Mam zamiar założyć listwy boczne. Znalazłem 5 rodzajówhttp://www.allegro.pl/item543484675_nissan...twy_boczne.html http://www.agauto.sk/pl/tiida-752.html Może ktoś już przerabiał ten temat i mógłby się podzielić swoim doświadczeniem w tym zakresie. Czy właściwie zabezpieczają drzwi? Czy ich wykonanie nie budzi zastrzeżeń? Kupiłem firmy RIDER. To firma z Twojego pierwszego linku do aukcji alegro. Będę chciał, żeby założyli mi je u dealera przed odbiorem samochodu ze względu na warunki atmosferyczne. Cana którą chcieli za listwy dostępne u dealera normalnie "wyrywa z butów" :zdziw: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziootek Posted February 17, 2009 Share Posted February 17, 2009 A ile zaśpiewali za listwy u dilera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiunkt Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Ja zapłaciłem 300zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yankee595 Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 A ile zaśpiewali za listwy u dilera? coś ponad 500 pln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziootek Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Dzięki za informacje. Yankee595 jak Ci już założą listwy to pokaż kilka fotek jak auto z listwami się prezentuje, a co ważniejsze napisz czy u dilera nie robili problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nelson38 Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Kupiłem firmy RIDER. To firma z Twojego pierwszego linku do aukcji alegro. Będę chciał, żeby założyli mi je u dealera przed odbiorem samochodu ze względu na warunki atmosferyczne. Jak te listwy wygladają w realu? Chodzi mi czy porządne ... Widzę że firma sie specjalizuje - robią do wszystkich marek. Chyba kupię, chociaż swoją drogą to wszystkie moje dotychczasowe auta miały listwy ochronne w standardzie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 to chyba jakaś moda czy co?hyunday(i30) ,honda(jaaz),kia(proceed) ,nissan(tiida) i wiele innych marek robią glebokie przetłoczenia na drzwiach i brak listew.a swoją drogą jak już montowac listwy to lakierowane pod kolor bo nawet listwy na zdezakach są "pod kolor".czarne jakoś się gryzą.widzialem na żywo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yankee595 Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 [ Dodano: Sob 21 Lut, 2009 18:21 ] Kupiłem firmy RIDER. To firma z Twojego pierwszego linku do aukcji alegro. Będę chciał, żeby założyli mi je u dealera przed odbiorem samochodu ze względu na warunki atmosferyczne. Jak te listwy wygladają w realu? Chodzi mi czy porządne ... Widzę że firma sie specjalizuje - robią do wszystkich marek. Chyba kupię, chociaż swoją drogą to wszystkie moje dotychczasowe auta miały listwy ochronne w standardzie.... Listwy przed założeniem wyglądają tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest robas68 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Mam zamiar założyć listwy boczne. Znalazłem 5 rodzajówhttp://www.allegro.pl/item543484675_nissan...twy_boczne.html http://www.agauto.sk/pl/tiida-752.html Może ktoś już przerabiał ten temat i mógłby się podzielić swoim doświadczeniem w tym zakresie. Czy właściwie zabezpieczają drzwi? Czy ich wykonanie nie budzi zastrzeżeń? Kupiłem listwy na allegro za 40zł (takie z metra) kwestia ładnego docięcia-naprawdę wygladają estetycznie i spełniają w 100% swoją rolę! Polecam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nelson38 Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Zeby juz nie tworzyc kolejnego watku zapytam tutaj: Czy naklejacie coś dodatkowo na zderzaki? Szczerze mówiąc to nie wiem co to musiałoby być żeby wyglądało tak porządnie jak w starej Almerce... Dobre te listwy z Rider z Czestochowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Zeby juz nie tworzyc kolejnego watku zapytam tutaj: Czy naklejacie coś dodatkowo na zderzaki? Szczerze mówiąc to nie wiem co to musiałoby być żeby wyglądało tak porządnie jak w starej Almerce... Dobre te listwy z Rider z Czestochowy? przeciez zderzaki mają listwy tyle ze pod kolor.oprócz tego sa oklejone bezbarwną folią.więc po co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ddrr Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 uświadomcie mnie, przed czym mają te listwy chronić drzwi :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziootek Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Zazwyczaj chronią przed kłopotami na parkingu - lepiej przecież dość gwałtownie otworzone drzwi od samochodu stojącego obok oprą się swoją krawędzią o listwę a nie bezpośredni o drzwi. Taka jest przynajmniej moja koncepcja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nelson38 Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 przeciez zderzaki mają listwy tyle ze pod kolor.oprócz tego sa oklejone bezbarwną folią No poważnie mnie zaskoczyłeś. Wydaje mi się że jest goły tylko polakierowany plastik. W Almerze mam elegancki czarne pasy na najbardziej wypukłych miejscach obu naroży zderzaka. Zazwyczaj chronią przed kłopotami na parkingu - lepiej przecież dość gwałtownie otworzone drzwi od samochodu stojącego obok oprą się swoją krawędzią o listwę a nie bezpośredni o drzwi. Taka jest przynajmniej moja koncepcja... Moja koncepcja jest taka sama ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 No poważnie mnie zaskoczyłeś. Wydaje mi się że jest goły tylko polakierowany plastik. W Almerze mam elegancki czarne pasy na najbardziej wypukłych miejscach obu naroży zderzaka. wiem jak było w almerze bo tez ją miałem,ale zauważyleś chyba ze teraz jeśli dają listwy to je lakierują w większości aut.a co do folii to jest na 100%przyjrzyj się przy krawędziach nadkoli .też byłem zdziwiony ,pierwszy raz to widzę ale gitara.zawsze to leprze zabezpieczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nelson38 Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 ale zauważyleś chyba ze teraz jeśli dają listwy to je lakierują w większości aut.a co do folii to jest na 100%przyjrzyj się przy krawędziach nadkoli .też byłem zdziwiony ,pierwszy raz to widzę ale gitara No rzeczywiscie, dzis dopiero zauwazylem. Jest takie coś na zakolach zderzaka, polakierowane ale twarde jak plastik. Nie przypomina gumowego odbojnika ;-) pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jark Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 U dilera kupiłem listwy, żaluje bo chyba takie same na allegro można 5x taniej kupić. Samochód wyglada ok, ale nie jest prawdą, że zawsze listwy ochronią car'a przed parkingowymi niszczycielami drzwiowymi. Ce la vie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yankee595 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 obiecałem zdjęcie założonych listew: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 obiecałem zdjęcie założonych listew: Obrazek całkiem ,całkiem.kolorek auta też niczego sobie.płaciles dealerowi za montarz czy sam zalożyłes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yankee595 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 całkiem ,całkiem.kolorek auta też niczego sobie.płaciles dealerowi za montarz czy sam zalożyłes? kolorek - czerwień sonoma dealer był tak miły, że założył Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nelson38 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 obiecałem zdjęcie założonych listew: Bagażnik na zdjęciu to Thule? Stalowy/aluminiowy? Ile "orientacyjnie" zapłaciłeś? pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yankee595 Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Bagażnik na zdjęciu to Thule? Stalowy/aluminiowy? Ile "orientacyjnie" zapłaciłeś? tak mam bagażnik THULE z belkami aluminiowymi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nelson38 Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Bagażnik na zdjęciu to Thule? Stalowy/aluminiowy? Ile "orientacyjnie" zapłaciłeś? tak mam bagażnik THULE z belkami aluminiowymi a "orientacyjnie"? ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ciacho Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Ja właśnie odebrałem od kuriera swoje listwy (też Rider ale zamiast emblematu Tiida mam "X")... spróbuje dzisiaj powalczyć przy odbiorze auta aby mi to zamontowali za rozsądne pieniądze (a nie jak według cennika nissana - sugerowana cena 521zł). [update] Salon założył listwy przy odbiorze auta... za darmo ;P (szef serwisu stwierdził - a mamy młodego na praktykach i leci już od 2 godziny z montażem listew Jeżeli komuś chodzi po głowie zakup listew w salonach - odradzam.. To są dokładnie te same co na allegro (Ridery) - z tym, że standardowo dają znaczek z logiem modelu... Jak ktoś chce inny to robią się schodki... Dla porównania - cena wg Nissana - 521zł brutto, a na allegro 89zł brutto... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts