Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Dwa pytanka co do wspomagania kierownicy i układ hamul

Guest fiurkow

Recommended Posts

Guest fiurkow

Siemka wszystkim! Mam 2 pytanka ponieważ jestem szczęśliwym użytkownikiem nissana sunny 1.6 16v (N14) już od ponad roku chciałbym zadbać tym razem o hamulce. Jaki płyn hamulcowy i klocki polecacie ?? i czy wymienia się płyn hydrauliczny wspomaganiu kierownicy jeśli tak to jaki polecacie ?? Aha ostatnio zaglądałem do tego zbiorniczka z płynem hydraulicznym i czy jest w nim jakiś max i min. ? bo szukałem i nie znalazłem. pozdrawiam

Do wspomagania wlewasz płyn ATF, ale nie jest przewidziana jego wymiana. W zbiorniczku jest min i max, przyjrzyj się dokładnie.

pozdr.

• 7 months later...
Guest Rudy89

Polecam klocki TRW. Podobno dobre są też Akebono, ktoś wrzucał, że Ferodo Premier piszczą. Teraz mam Ashiki i trochę je słychać w garażu (na zewnątrz wydają się ciche). Co do płynów to DOT 3 i 4 są mieszalne i różnią się tylko temp wrzenia. Pojemność układu to 0,5 litra, ale mechanikom zwykle trochę zostaje, bo zawsze nie spuszczą całego płynu (tak jakoś robią). Ostatnio zmienialiśmy płyn w 2 autach, mieliśmy litra i jeszcze jakieś zlewki zostały (co prawda klocki hamulcowe tu i tu nówki).

Pzdr

P.S. mam klocki TRW w bdb stanie do oddania w Wawie. Są grube, ale mają małe rowki od kantu wżeru tarczy. Wymieniałem komplet z tarczami na Ashikę.

Guest adek19

Rudy89 dzieki za pojemnosc układu

co do klockow to jeszcze zalezy, miałem lukasy (teraz to TRW chyba własnie) no i piszczały, teraz mam ferodo zrobione ok 1k km i jeszcze nie pisneły

ale zobaczymy jak bedzie

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...