Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N15] hamulec

Guest bandi_n15

Recommended Posts

Guest bandi_n15

Witam!

Wyrobiło mi się siedzenie zacisku hamulca prawego przedniego. Jak to naprawić, ponieważ na drobnych dziurach słychać stuki ( wahacze, amortyzatory, gumy w dobrym stanie.) Mechanik wspomniał coś o zestawach naprawczych do hamulców. Szukałem na allegro ale za wiele tego nie ma. Czy jest ktoś w stanie pomóc?

Dzięki.

Guest Rysiu83

nie spotkałem się jeszcze z takim określeniem.....a nie chodzi czasem o takie dwa sworznie prowadzące? część nr.15

hamulcety8.jpg

dostaniesz spokojnie takie zestawy w większych sklepach z częściami :) np.Inter-Cars,Fota itp a nawet tych mniejszych na zamówienie może nawet być :)

[ Dodano: Pią 06 Lut, 2009 15:31 ]

Almera z ABS-em czy bez?

Guest bandi_n15

Są gdzieś dostępne wymiary tego, gdzie wchodzi ten sworzeń prowadzący, tata coś wspominał, że może zrobić tulejkę.

Guest Rysiu83
Są gdzieś dostępne wymiary tego, gdzie wchodzi ten sworzeń prowadzący, tata coś wspominał, że może zrobić tulejkę.

musisz zmierzyć sam.....chwila roboty z odkręceniem zacisku od jarzma a masz pewność.

Wymiarów nigdzie nie dostaniesz ,poza tym musiałbyś rozwiercić całkowicie starą tuleję i osadzić na wcisk nową,Bandi to jest hamulec wiesz z jaką silą należy wcisnąć tulejkę aby nie wyskakiwala?,nie polecam takich doróbek ,lepiej wydać trochę kasy i kupić nowe dla własnego bezpieczeństwa.A póżniej dla świętego spokoju co jakiś czas psiknąć smaru miedzianego w te tuleje i sworzeń.

Guest Rysiu83
A póżniej dla świętego spokoju co jakiś czas psiknąć smaru miedzianego w te tuleje i sworzeń.

Amen.

Szukaj zdrowej używki.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...