serfer Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 witam Dzisiejszego ranka zachciało mi się pobawić się z nismo Kupiłem sobie kiedyś rezystorki na allegro z ciekawości czy to wogóle działa. Podpiołem pod kostke(pod zew styki) i wrażenia takie, że na benz niskie obroty ok400 i czkawka przy tym, natomiast ładnie się wkręca na wyższe i jak by lepiej ciągnie na gazie IIgen stag 100 prawie tak samo, ale ok 3k troche inaczej na + natomiast jak odłączyłem wtyczke od czujnika to na benz do ok 2,5k można przygazować powyżej już nie ( czyli oszczędna jazda to jest w tej granicy , bo powyżej to więcej powietrza daje co za tym idzie i benz też) na gazie a na gazie bardzo ładnie pracuje równo i się ładnie wkręca. Zaraz przetestuje gaz w trasie i napisze spostrzezenia. ///// można komentować Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfox Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Robiłem ten sam eksperyment u siebie tylko w dieslu i problem polegał na tym że nie załączał się wentylator chłodnicy gdyż komputer odbiera pewną wartość rezystancji z czujnika temperatury a następnie uruchamia przekażnik wentylatora i wentylator.Sprawdż u siebie i nie zagotuj silnika. [ Dodano: Sob 07 Lut, 2009 22:30 ] Sory nie doczytałem tematu pomyliłem z czujnikiem wody Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfer Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Z tym to jeszcze nie próbowałem, ale na przyszłość warto wiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.