bikemc Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Witam, Pierwszy przegląd samochodu ma być faktycznie po 20 tys albo po 2 ch latach(co pierwsze nastąpi)? Przegląd lakierniczy i perforacyjny także? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest don_martinez Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Z tego co mi wiadomo, to pierwszy przegląd jest po 30 tys lub po roku (w zależności co nastąpi pierwsze), przeglądy lakiernicze/perforacyjne tez co roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest arutoru Posted February 17, 2009 Share Posted February 17, 2009 dla d40 pierwszy przegląd po 30k km (tolerancja +-500km) lub 24m-c (tolerancja +- 1m-c) w zależności co nastąpi pierwsze dla zachowania gwarancji powłoki lakierniczej i perforacyjnej w książce gwarancyjnej piszą o corocznej kontroli w ASO NIssan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikemc Posted February 17, 2009 Author Share Posted February 17, 2009 Dzięki:) teraz gafy nie popełnię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted February 17, 2009 Share Posted February 17, 2009 I nie zapomnij kupić sobie swój olej na przegląd (np. w Auchan bo tanio jest). A za zaoszczędzone pieniądze możesz wesprzeć NKP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest osiemzero Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 Witam, właśnie jestem po pierwszym przeglądzie. Podzielę się z wami paroma faktami odnośnie przeglądu. W PGD, przynajmniej w Krakowie, przegląd podrożał, z 1240 zł na 1500 zł!!! Sama robocizna to 680 zł. Wydaje się troche drogo. Poszukałem w "okolicach" Krakowa i znalazłem w Tarnowie Novellusa. Koszta: przegląd 800 zł!! a sama robocizna 250. Różnica widoczna, a odległość 80 km od Krakowa. No i druga rzecz. Zalałem auto olejem Castrol Edge 10W60 i od razu czuć różnicę, w kabinie jakieś 3 razy ciszej (jakby się jechało osobówką) i duużo lepsze przyśpieszenie. To tyle. Aha, żadmych usterek przy tym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 Orientuje się ktoś ile powinien kosztować 2 przegląd? Odstawiłem dzisiaj samochód na przegląd przy 60 000 km. Ponoć koszt ma wynieść ok 2 200 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted July 18, 2009 Share Posted July 18, 2009 Orientuje się ktoś ile powinien kosztować 2 przegląd? Odstawiłem dzisiaj samochód na przegląd przy 60 000 km. Ponoć koszt ma wynieść ok 2 200 zł. Pół roku temu płaciłem ok 800zł + koszt materiałów. Nissan Rybnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted July 18, 2009 Share Posted July 18, 2009 Pół roku temu płaciłem ok 800zł + koszt materiałów. Nissan Rybnik. 800 ?? Pamietasz co miałeś wymieniane? ps. Jak oceniasz serwis w Rybniku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted July 18, 2009 Share Posted July 18, 2009 800 ?? Pamietasz co miałeś wymieniane? ps. Jak oceniasz serwis w Rybniku? To był standardowy przegląd na 60 tys, olej zawsze mam swój. Najlepiej zadzwoń i zapytaj o koszty oraz wolny termin. Jak dla mnie to ten serwis jest ok - starają się załatwić temat, a nie zbyć. Być może miałem fory, bo naprawiałem u nich auto z AC (tylny zderzak po uszkodzeniu i poduszka kierowcy po kradzieży) więc dałem im nieźle zarobić, ale mam wrażenie uczciwości i przychylności. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts