Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

1 przegląd

bikemc
 Share

Recommended Posts

Witam,

Pierwszy przegląd samochodu ma być faktycznie po 20 tys albo po 2 ch latach(co pierwsze nastąpi)? Przegląd lakierniczy i perforacyjny także?

Pozdrawiam

Guest don_martinez

Z tego co mi wiadomo, to pierwszy przegląd jest po 30 tys lub po roku (w zależności co nastąpi pierwsze), przeglądy lakiernicze/perforacyjne tez co roku

• 2 weeks later...
Guest arutoru

dla d40 pierwszy przegląd po 30k km (tolerancja +-500km) lub 24m-c (tolerancja +- 1m-c) w zależności co nastąpi pierwsze

dla zachowania gwarancji powłoki lakierniczej i perforacyjnej w książce gwarancyjnej piszą o corocznej kontroli w ASO NIssan

I nie zapomnij kupić sobie swój olej na przegląd (np. w Auchan bo tanio jest).

A za zaoszczędzone pieniądze możesz wesprzeć NKP :D

• 4 months later...
Guest osiemzero

Witam, właśnie jestem po pierwszym przeglądzie. Podzielę się z wami paroma faktami odnośnie przeglądu. W PGD, przynajmniej w Krakowie, przegląd podrożał, z 1240 zł na 1500 zł!!! Sama robocizna to 680 zł. Wydaje się troche drogo. Poszukałem w "okolicach" Krakowa i znalazłem w Tarnowie Novellusa. Koszta: przegląd 800 zł!! a sama robocizna 250. Różnica widoczna, a odległość 80 km od Krakowa. No i druga rzecz. Zalałem auto olejem Castrol Edge 10W60 i od razu czuć różnicę, w kabinie jakieś 3 razy ciszej (jakby się jechało osobówką) i duużo lepsze przyśpieszenie. To tyle. Aha, żadmych usterek przy tym.

Orientuje się ktoś ile powinien kosztować 2 przegląd? Odstawiłem dzisiaj samochód na przegląd przy 60 000 km. Ponoć koszt ma wynieść ok 2 200 zł.

Orientuje się ktoś ile powinien kosztować 2 przegląd? Odstawiłem dzisiaj samochód na przegląd przy 60 000 km. Ponoć koszt ma wynieść ok 2 200 zł.

Pół roku temu płaciłem ok 800zł + koszt materiałów. Nissan Rybnik.

Pół roku temu płaciłem ok 800zł + koszt materiałów. Nissan Rybnik.

800 ?? Pamietasz co miałeś wymieniane?

ps. Jak oceniasz serwis w Rybniku?

800 ?? Pamietasz co miałeś wymieniane?

ps. Jak oceniasz serwis w Rybniku?

To był standardowy przegląd na 60 tys, olej zawsze mam swój. Najlepiej zadzwoń i zapytaj o koszty oraz wolny termin.

Jak dla mnie to ten serwis jest ok - starają się załatwić temat, a nie zbyć. Być może miałem fory, bo naprawiałem u nich auto z AC (tylny zderzak po uszkodzeniu i poduszka kierowcy po kradzieży) więc dałem im nieźle zarobić, ale mam wrażenie uczciwości i przychylności.

Pozdrawiam