Guest zeroberto Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Mam w samochodzie tempomat który uruchomiłem dwa razy i nie wiem jak.) Niby obsługa jest jasna jednak nie wiem o co chodzi. Prosze o pomoc moze ktos ma podobny lub wie jak go załączyć. Dzieki za pomoc. [ Dodano: Sro 11 Lut, 2009 18:41 ] cos widze ze ciekawy egzemlaz ze nik nie moze mi pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest don_martinez Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Na mój rozum to: 1. Wciskasz przycisk ON - powinna zaświecić się kontrolka. 2. Po osiągnięciu prędkości przelotowej wciskasz górny przycisk SET (chyba, że tu cała wajha przesuwa się góra/dół, wówczas przesuwasz w górę). Poszukaj info, czy przypadkiem tempomat w Twoim aucie nie wymaga jakiejś prędkości minimalnej żeby zadziałał. 3. Wciskasz dolny przycisk lub wajha w dół jeżeli chcesz zresetować ustawienie prędkości. 4. Jeżeli chcesz tymczasowo przyspieszyć wciskasz i trzymasz dolny przycisk lub wajha w dół i trzymasz. Dodatkowo wciśnięcie hamulca (czasem również dodanie gazu - zależy od rozwiązania tempomatu) powoduje jego reset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tim Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 W moim działa następująco/t31/ Włączyć główny przełącznik tempomatu(ON/OFF). Spowoduje to zaświecenie się lampki kontrolnej CRUISE 1.Rozpędzić pojazd do żądanej prędkości. 2.Wcisnąć i zwolnić przycisk COAST/SET. 3. Spowoduje to włączenie się kontrolki SET umieszczonej na liczniku zespolonym. 4. Zdjąć nogę z pedału przyspieszenia. Samochód będzie utrzymywał ustawioną prędkość. Ps.Tempomat umożliwia jazdę z prędkością powyżej 40km/h bez trzymania nogi na pedale przyspieszenia, wyłącza się automatycznie przy prędkości poniżej 13km/h,przy ustawieniu dzwigni zmiany biegów na "N"(dotyczy AT i CVT),przy wciśnięciu sprzęgła(dotyczy manuala) A poza tym to tak jak napisał kolega don_martinez, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zeroberto Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Wielkie dzieki TIM i Martinez wszystko działa i jeździ jak ta lala. Pozdrawiam ps. Na forumowiczach zawsze można polegać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest don_martinez Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Nie ma sprawy, od tego jesteśmy. Jeżeli moja rada Ci pomogła, naciśnij klawisz "POMÓGŁ", to taki tutejszy zwyczaj ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zeroberto Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Witam serdecznie Wracam do tematu mojego tempomatu. Korzystałem z niego i fajnie się jeździ do czasu. Kiedy w taty roku miałem problemy zimą a potem minęły myślałem ze problemy się skończyły, jednak znów się pojawił w tym roku. OBJAWY: Kiedy chce go użyć to jest problem: albo się załączy i dział przez chwilę albo w ogóle go nie mogę załączyć albo jak załączę to przyśpiesza bez ograniczeń( Byłem u znajomego mechanika i powiedział że problem po stronie elektrycznej-przeczyściłem styki przy skrzynce pod klapą jednak to nie pomogło:(( Proszę pomóżcie!! Czy sprawdzenie na komputerze coś pomoże??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.