Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Problem! pomocy!

Guest Pixar

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Posiadam nissana Sunny N14 2.0D rok '91

No wiec pewnego dnia wyjezdzam z garazu i samochod mi sie udusil i potem juz nie chciał zapalić ojciec powiedzial ze pewnie paliwa niebylo, przeczyscil instalacje paliwowa wymienil filtr paliwa ale sunny i tak nie palil... Dopiero z pociagu udalo urochomic silnik ale zaczął strasznie "żezić" i kopcic na czarno az oczy szczypaly po zgaszeniu silnika znów nie chcial odpalic... Ojciec myslal ze to moze obroty za male i zaczol krecic przy pompie.... niestety zamiast obrotow dorwal sie do śruby od ustawiania dawki paliwa i cos pokrecil do konca :( Pomóżcie co moge z tym faktem zrobić ? za co sie zabrać ? da rade naprawic to samemu?

Jedno wiem napewno ze jak masz pokrecone cos przy gazniku to sam tego nie naprawisz i bedziesz musial do jakiegos gaznikowca sie udac by ci to poprawnie ustawic

No jak kolega ma diesla to raczej gaźnika nie będzie miał :P

Musiałbyś poszukać zakladu specjalizującego się w ustawianiu diesla. Bo jeżeli faktycznie tato coś pokręcił z przy pompie, to raczej samemu tego sie nie ustawia.

Pozdrawiam

Pixar auto przed tym incydentem jeździło normalnie ??

[ Dodano: Wto 24 Lut, 2009 17:35 ]

jak długo stał nie używany ??

[ Dodano: Wto 24 Lut, 2009 17:38 ]

Pixar uważaj na auto nie odpalaj z zaciągu. Sprawdź znaki na kołach od pompy paliwa (jak zdejmiesz przykrywkę), oraz znaki na pasku rozrządu czy się pokrywają z odpowiednim znacznikiem, jeżeli będzie dobrze ustawiony rozrząd to sprawdź (nie ruszając rozrządu ustawionego wg znaku) jak jest ustawiony wałek rozrządu względem pompy paliwa.

Nie potrzebnie odpalałeś :-/

sprawdź oczywiście naciąg pasków.

Może też być że wtryski zaczęły lać, lecz tak nagle ten silnik nie gaśnie jak się nie dzieje coś poważnego.

• 3 weeks later...
Guest falbinho

http://allegro.pl/item569857389_nissan_sun...eglo_drzwi.html

http://allegro.pl/item569992638_sprzeglo_v..._sunny_1_6.html

Te pierwsze uzywane troszke ale chyba dobre?? No a drugie nowe ... a mam problemy z funduszami takimi wiec dlatego patrze te tansze.. Wiec co o tym myslisz?

[ Dodano: Czw 12 Mar, 2009 19:56 ]

A i jeszcze mam pytanie co do wahaczy mozna wyminic same gumy te rozne tam czy trzeba cały wahacz bo są na stałe???

Guest mlodocianin

Co do wahaczy przednich, mozesz wymienić sameg gumy. Nie musisz kupować nowych wahaczy, pozdrawia!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...