Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Pedał sprzęgła

Guest Crushpl

Recommended Posts

Guest Crushpl

Witam

Mam pytanie czy ktoś z szanownych kolegów spotkał się z takim problemem jak ja. Gdy wciskam pedał sprzęgła gdzieś u trzonu tego pedału wydobywa się dźwięk typu puk , tik tylko w chwili naciskania. Sprzęgło sprawne, problem z samym pedałem. Co to może być. Proszę o pomoc

hmmm ... puk i tik.. nie spotkalem sie z tym, ale u mnie piszczy jak naciskam. Ostatnio pobawilem sie troche WD40 ale 2 dni jazdy i na nowo piszczy. Ma ktoś na to jakiś pomysł ??? Pozdrawiam !

Guest uchmanek

Pedał piszczał, zapodałem wd40, piszczał nadal. Po 2 dniach przestał... i cigale jest cisza :). Swoją drogą słyszałem, że wd40 działa tymczasowo w tej sprawie, może po prostu mało jeżdże.

Guest Łukal

Wyciągnij linkę i zobacz czy na mocowaniu do pedała nie zaczyna się zrywac. Na lince jest zaciśnięty kawałek metalu który blokuje mocowanie do pedału przed zsunięciem się z linki. Tak to wygląda (na trzecim zdjęciu) http://allegro.pl/item568201057_nissan_alm...a_oryginal.html Mi osobiście to mocowanie pękło a wcześniej miałem podobne puknięcia. Można również spróbowac podciągnąc linkę może ona jest luźna. Pozdro.

Guest Mlody666

Temat dotyczy ropniaka i u nas jest jakieś cudo hydrauliczne więc nie wiem jak to bedzie z ta linka. Moze przesmaruj pedał.

Guest Crushpl

Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Zgadza się posiadam diesla tam jest siłownik. Problem zdiagnozowano jako wyrobiony otwór pod sworzeń u trzonu pedała. Został nasmarowany. Teraz puka stosunkowo rzadziej. Teraz są dwie możliwości albo sworzeń poprzez ciągłą prace jakoś się ułoży, albo trzeba będzie rozwiercić ten otwór i dać większy sworzeń. Narazie licze na to że jakoś "się ułoży" :D . Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...