romano76 Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Mam do wymiany amortyzatory z przodu w P11 dlatego też od razu pomyślałem o wsadzeniu czegoś lepszego niż seria i zastanawiam się nad B6/AGX/Ultra SR i tu pojawia się problem co wybrać ? Samochód służy tylko do codziennej jazdy oczywiście lubię czasami "poszaleć" i standardowe zawieszenie wtedy mi nie wystarcza, springi i koła(195/60/15) mam seryjne i nie zamierzam tego zmieniać. Szukam opinii osób, które jeździły na tych amorach i mogą podzielić się wrażeniami z ich użytkowania, głównie chodzi mi o charakterystykę - w przypadku AGX jak wygląda w skrajnych nastawach - amorów i ich trwałość. Informacje teoretyczne już znalazłem i teraz szukam jakiś informacji praktycznych. Generalnie skłaniam się ku B6 lub AGX, za bilsteinem przemawia jedna rura na wysokim ciśnieniu plus możliwość regeneracji/zmiany nastaw natomiast AGX kusi regulacją, ale czy mi to będzie aż tak potrzebne, teoretycznie najgorzej wypadają Ultra SR, w wykonaniu do primery są dwururką na niskim ciśnieniu, ale może w moim przypadku wystarczą no i są jakieś 45% tańsze niż B6/AGX z drugiej strony lepsze jest wrogiem dobrego Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaliBroda Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Ostatnio też miałem podobny rebus do rozwiązania. Chociaż brałem pod uwagę jeszcze koni żółte. Wybrałem bilsteiny B6, bo w kilku firmach pytałem o AGXy i odpowiedzieli mi że aktualnie niedostępne. Koni też chyba nie było. Zamówiłem B6, kurier już mi je dostarczył. Za jakiś czas będą założone, razem ze sprężynami H&R. Wyglądają solidnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PRTP'06 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Ostatnio też miałem podobny rebus do rozwiązania. Chociaż brałem pod uwagę jeszcze koni żółte. Wybrałem bilsteiny B6, bo w kilku firmach pytałem o AGXy i odpowiedzieli mi że aktualnie niedostępne. Koni też chyba nie było. Zamówiłem B6, kurier już mi je dostarczył. Za jakiś czas będą założone, razem ze sprężynami H&R. Wyglądają solidnie Gdzie te B6 kolego zamowiles? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaliBroda Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 RS Auto Części tel. (022) 423 40 90 Pn.-Pt. 8-17 tel. kom. 698 610 046 Pn.-Pt. 8-17 GG 5626444 Mają aukcje na allegro. Do primery były wystawione tylko B4, ale na zamówienie B6 też mają. http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1566973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PRTP'06 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 dzieki za namiary jutro ich zaatakuje , przy okazji ile zaplaciles za taka przyjemnosc ? interesuja mnie na tyl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.