Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Bilstein B6 vs Kayaba AGX vs Kayaba Ultra SR

romano76

Recommended Posts

Mam do wymiany amortyzatory z przodu w P11 dlatego też od razu pomyślałem o wsadzeniu czegoś lepszego niż seria i zastanawiam się nad B6/AGX/Ultra SR i tu pojawia się problem co wybrać ?

Samochód służy tylko do codziennej jazdy oczywiście lubię czasami "poszaleć" i standardowe zawieszenie wtedy mi nie wystarcza, springi i koła(195/60/15) mam seryjne i nie zamierzam tego zmieniać.

Szukam opinii osób, które jeździły na tych amorach i mogą podzielić się wrażeniami z ich użytkowania, głównie chodzi mi o charakterystykę - w przypadku AGX jak wygląda w skrajnych nastawach - amorów i ich trwałość.

Informacje teoretyczne już znalazłem i teraz szukam jakiś informacji praktycznych.

Generalnie skłaniam się ku B6 lub AGX, za bilsteinem przemawia jedna rura na wysokim ciśnieniu plus możliwość regeneracji/zmiany nastaw natomiast AGX kusi regulacją, ale czy mi to będzie aż tak potrzebne, teoretycznie najgorzej wypadają Ultra SR, w wykonaniu do primery są dwururką na niskim ciśnieniu, ale może w moim przypadku wystarczą no i są jakieś 45% tańsze niż B6/AGX z drugiej strony lepsze jest wrogiem dobrego :)

Ostatnio też miałem podobny rebus do rozwiązania. Chociaż brałem pod uwagę jeszcze koni żółte. Wybrałem bilsteiny B6, bo w kilku firmach pytałem o AGXy i odpowiedzieli mi że aktualnie niedostępne. Koni też chyba nie było. Zamówiłem B6, kurier już mi je dostarczył. Za jakiś czas będą założone, razem ze sprężynami H&R. Wyglądają solidnie ;)

Guest PRTP'06
Ostatnio też miałem podobny rebus do rozwiązania. Chociaż brałem pod uwagę jeszcze koni żółte. Wybrałem bilsteiny B6, bo w kilku firmach pytałem o AGXy i odpowiedzieli mi że aktualnie niedostępne. Koni też chyba nie było. Zamówiłem B6, kurier już mi je dostarczył. Za jakiś czas będą założone, razem ze sprężynami H&R. Wyglądają solidnie ;)

Gdzie te B6 kolego zamowiles?

Guest PRTP'06

dzieki za namiary jutro ich zaatakuje ;), przy okazji ile zaplaciles za taka przyjemnosc ? :) interesuja mnie na tyl

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...