matador41 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Też mam niewielkie pęknięcie w moim QQ. Zastanawiam się czy po ewentualnym zabezpieczeniu będzie to szło dalej? pęknięcie nawet jak niewielkie to z upływem czasu będzie szło dalej, przerabiałem to kiedyś w innym aucie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabi Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Ja kupiłem almerę z pękniętą szybą i już 11-sty rok jeżdżę i dalej nie pęka, przejechałem ~ 130 000 km. Zależy od naprężenia w szybie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ben3 Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Wszystko zależy od rodzaju pęknięcia. Jeżeli znajduje się gdzieś w okolicach krawędzi to duże prawdopodobieństwo, że będzie szło dalej. Kolejna sprawa, to jeżeli zobaczy to policja podczas kontroli to może zabrać prawko. Są lepiki które dosyć dobrze zabezpieczają takie pęknięcia. Różne scenariusze masz opisane jeszcze tutaj we wpisie: http://kieruj.pl/peknieta-przednia-szyba-naprawa-czy-wymiana/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabi Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Wszystko zależy od rodzaju pęknięcia. Jeżeli znajduje się gdzieś w okolicach krawędzi to duże prawdopodobieństwo, że będzie szło dalej. Kolejna sprawa, to jeżeli zobaczy to policja podczas kontroli to może zabrać prawko. Są lepiki które dosyć dobrze zabezpieczają takie pęknięcia. Różne scenariusze masz opisane jeszcze tutaj we wpisie: http://kieruj.pl/peknieta-przednia-szyba-naprawa-czy-wymiana/ Co najwyżej może zabrać dowód rejestracyjny ale nie prawko i muszą być podstawy. Pęknięcie musi być widoczne i przeszkadzać w obserwacji podczas jazdy. Jak jest pęknięcie które nie przeszkadza w jeździe to policja nie daje nawet pouczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts