Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Jak zdjąć folię

Guest pbjacek
 Share

Recommended Posts

Guest pbjacek

Szukam porady jak zdjąć bezpiecznie folię przyciemniającą z tylnej szyby, tak aby nie uszkodzić jej podgrzewania.

Akcesoria do samochodu - wybierz na Ceneo.pl
Guest Stranger
Szukam porady jak zdjąć bezpiecznie folię przyciemniającą z tylnej szyby, tak aby nie uszkodzić jej podgrzewania.

Podgrzej suszarką do włosów i delikatnie ciągnij. Nie powinno być problemów ;)

Guest Leonidas

Ja również polecam sposób z suszarką bo jakoś ostatnio o słońce to w naszym kraju trudno :wink: Jak nie będziesz się z folią szarpał to powinno ładnie zejść 8)

• 1 year later...
Guest MacKo
A nie rozumie tego, najpierw zakładać, żeby potem zedrzeć, ???

może koega zdziera folię z allegro a chce założyć profesionalną ??

niedawno widział kolesia co folie zdrapywał z szyby. czymś w stylu łyżki :]

prawdopodobnie był bardoz zdesperowany ;)

Guest Pablo_Snk
niedawno widział kolesia co folie zdrapywał z szyby. czymś w stylu łyżki :]

prawdopodobnie był bardoz zdesperowany

No to był naprawde zdesperowany :)

Guest Szymeq

Czasem się zrywa folię na biegu - jak policjant dowodem rej. macha :twisted: .

Miałem taka sytuację jakieś 10 lat temu - wtedy zabierali dowód za 3-cie swiatło stopu :? - tylko dobrze chwycić za róg i powoli ściągać pod kątem 45 st do dołu. No cóż klej najlepiej sie chemicznie zmywa- nitro ew. benzyna ekstrakcyjna i dobra szmata ;)

Guest dominik86st

Próbował ktoś tych folii z allegro?

Bo sobie pomyślałem że drogie to to nie jest a jak bedzie wyglądało do pupy to się zdejmie...

Ciężko coś takiego dobrze przykleić?

Guest Szymeq

Folie sprzedawane na aukcjach poza atrakcyjną ceną nie są dobre. Przedewszytskim są delikatne - każde dotknięcie np. paznokciem ja niemalże uszkadza. Nawet po samym montażu - klejenie i późniejsze usuwanie wody szpachelką i szmatą - powoduje zostawianie delikatnych rys. Następnie jest mniej elastyczna, przez co ciężko się ją dopasowuje do szyby. Sam mam takie zamontowane - można zakupic i sobie potrenować zakładanie :D

Guest Mrozu
Folie sprzedawane na aukcjach poza atrakcyjną ceną nie są dobre. Przedewszytskim są delikatne - każde dotknięcie np. paznokciem ja niemalże uszkadza. Nawet po samym montażu - klejenie i późniejsze usuwanie wody szpachelką i szmatą - powoduje zostawianie delikatnych rys. Następnie jest mniej elastyczna, przez co ciężko się ją dopasowuje do szyby. Sam mam takie zamontowane - można zakupic i sobie potrenować zakładanie :D

To prawda. Ja też mam folie z allegro i w czasie eksploatacji łatwo się rysują. Przy zakładaniu moja folia wogóle sie nie porysowała, bo miałem bardzo dobrą szpachelke (droższą od tej folii), ale jest sztywna i nie można jej łatwo dopasować do szyby. Folie w norauto są lepszej jakości, ale i są droższe. Pozdro