Guest darood1 Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 Witam. Mam taki problem z zapłonem.Otóż auto jechało i zgasło.Niestety nie odpaliło.Nowy palec, kopułka i nic.Elektryk stwierdził, że to moduł zapłonu.Znalazłem i nowy i używany.Używane mają inne numery na sobie (na moim 879.....A, na innych ....B i podobne), choć z wyglądu są identyczne.I tu moje pytanie. Czy można założyć z innym numerem niż ten na fotce niżej, lub zamiennik(znalazłem nowy po nr ale innej firmy)??? Pytam, bo nowy w sklepie dobierają po modelu, pojemności silnika i roczniku (i wychodzi im, że każde 2.0 ma ten sam moduł zapłonu a mało tego, to jeszcze pasuje on do 1.6).I teraz sam nie wiem co wkładać.Jak wszystkie pasują to kupie używke z innym nr i wsadze i powinno być ok.pomożecie???? Auto to: primera P10,2.0benzyna+gaz,silnik 2.0Di, automat.rocznik-1991. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 numer powinien się zgadzac jesli to bedzie oryginał lucasa, literką się nie przejmuj. W 1.6 jest inny ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.