woocash Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Witam, moja zapalniczka często poprostu nie działa nie trzyma wtyczki i nie ładuję odbiorników. Chciałbym ją wymienić i tu pytanie czy zapalniczki z allegro będą śmigały? Jeżeli macie jakieś przykłady które zapalniczki pasują to poproszę. I jak zabrać się za wymianę czy muszę wyjąć ją razem z tym plastykiem czy tylko samą zapalniczkę i jak? Pozdrawiam łukasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pumba Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Witam, moja zapalniczka często poprostu nie działa nie trzyma wtyczki i nie ładuję odbiorników. Chciałbym ją wymienić i tu pytanie czy zapalniczki z allegro będą śmigały? Jeżeli macie jakieś przykłady które zapalniczki pasują to poproszę. I jak zabrać się za wymianę czy muszę wyjąć ją razem z tym plastykiem czy tylko samą zapalniczkę i jak? Pozdrawiam łukasz Proponuję kupić np. podwójne gniazdko elektryczne do przykręcenia/przyklejenia. Takie cóś ma po bokach "uszy" na wkręty i kabelelek zakończony wtyczką zapalniczki. Kabelek z wtyczką się ucina, podprowadza do schowka z bezpiecznikami (oczywiście jest zabezpieczone własnym bezp.). Można to zrobić samemu - ja wolałem poprosić elektryka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woocash Posted July 28, 2009 Author Share Posted July 28, 2009 (edited) Dzięki ale wolałbym wymienić tylko wkład starej. Wie ktoś jak to zrobić? pozdrawiam To może ktoś mi powie jak zdemontować ten plastyk na którym osadzona jest zapalniczka? Pozdrawiam Edited July 29, 2009 by woocash Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pumba Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 Dzięki ale wolałbym wymienić tylko wkład starej. Wie ktoś jak to zrobić? Ale wtyczki nie trzyma bo to jest typowe gniazdo zapalniczki a nie elektryczne. Wymiana wkładu nic ci nie da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Ale wtyczki nie trzyma bo to jest typowe gniazdo zapalniczki a nie elektryczne. Wymiana wkładu nic ci nie da Czesc, mam podobny problem - zadne urzadzenie, typu ladowarka do telefonu, nie miesci sie w gniezdzie (zdecydowanie wystaje tak ze widac styki na zewnatrz). Czy to jest normalne w Almerze ze gniazdo jest tak plytkie czy ja mam uszkodzone? Sama zapalniczka dziala. dzieki z gory, P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macin Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Ja podpinam nawigację bez problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filix Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 (edited) No u mnie tez wszystko dziala bez problemu.. Edited November 16, 2009 by Filix Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pumba Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 U mnie wtyczka od Garmina wyskakiwała bo gniazdko zapalniczki było za płytkie. Montaż dodatkowych gniazd 12V rozwiązał problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Montaż dodatkowych gniazd 12V rozwiązał problem. Mozesz napisac cos wiec jak i gdzie to instalowales? Wyszukiwanie na forum zwraca albo koszmarna liczbe hitow albo inne problemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pumba Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Takie cóś można kupić np. w hipermarkecie - chyba firmy Bottari. Ja kupiłem podwójne gniazdo 12V w wersji do przykręcania (ma takie plastikowe "uszy"). Przymocowane do tunelu z boku od strony pasażera. Ma własny niebezpiecznik w schowku. Nie znam szczegółów połączeń bo robił mi to elektryk za naprawdę symboliczną opłatę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts