herson Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Dzisiaj, chcac sprawdzic poziom oleju i dolac plynu do spryskiwaczy, no i z racji ze rzadko tam zagladam, chcialem obejrzec kurz na silniku , probowalem otworzyc maske. Linka dziala i otwiera sie kawalek, ale sam "przycisk" juz pod maska, ani drgnie i nie chce sie odblokowac cholerstwo. Czy potraktowac to po chamsku, czy jest jakis inny, mniej inwazyjny sposob? Spotkal sie ktos z czyms takim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
herson Posted July 31, 2009 Author Share Posted July 31, 2009 Sorry, nie ma taga, a chodzi o Almerę N16 PS Jak i czy w ogole mozna usunac swoj temat, kiedy nie ma w nim odpowiedzi i czy da sie edytowac temat?? Nie wiem jak u innych, ale ja nie moge tego znalezc, a dodatkowo strona chodzi tak jakby miala zaraz umrzec Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojak85 Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Spróbuj delikatnie ją szarpnąć. Docisnąć najpierw itd. A unosi Ci się maska jak pociągniesz ten pizdryk w kabinie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
herson Posted July 31, 2009 Author Share Posted July 31, 2009 Tak, maska odskakuje, zablokowal sie ten wichajster pod maska, ktory sie podnosi zeby odskoczyla blokada na tym calym zaczepie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojak85 Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Nie wiem jak to działa w N16 bo ja mam jej starszą siostrę, a u niej działanie to jest bardzo proste. Po podniesieniu do góry taki haczyk się przesuwa i zwalnia maskę. Można by spróbować ów haczyk przesunąć w lewo stojąc przodem do samochodu i powinno się zwolnić. Musisz trochę tam pozyglować. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 jak nie możesz przesunąć tego wichajstra to pewnie przyrdzewiał,spróbuj prysnąć WD40 na zawias tego zaczepu i potem poruszać Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyklonit Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Podepnę się pod wątek. W jaki sposób otworzyć maskę w przypadku zerwanej linki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolo74 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Mam fotki z Tino. Ale nie wiem jak tu je wklejac. Mozna by w przypadku zerwanej linki grzebac bna kanale od posdu albo probowac zdjac orzedni zderzak lub gril czy jak to sie naywa. Najlepiej widzec jak to wyglada z gory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.