Arestidis Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Witam. Mam problem ze światłami, ponieważ gdy zapalę światła drogowe (normalne) to pali się tylko strona kierowcy. Gdy na chwilę mignę "długimi" światłami (pociągnę dźwignie do siebie), palą się obie lampy. Żarówki są dobre, tylne lampy się świecą. Więc moje pytanie: Co może być przyczyną braku świateł mijania (tych normalnych)? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
robinson85 Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 miałem taki sam przypadek w P10 uszkodzony przełącznik zespolony ten pod kierownicą wymienilem i po problemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest smyndrok Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 ja na tym zeby zjadlem:/ w koncu dalem za wygrana i "podciagnalem" z lewej lampy do prawej prad i po problemie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest FoQs Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 czasem te wtyczki powiedzmy co naklada sie na zarowke sa rozwalone i nie lacza, przynajmniej ja tak mialem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anszach Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 witam miałem podobny problem i jak pisza urzytkownicy p10 mozna go rozwiązac na 3 sposoby wiec zmiana przełącznika lub naprawa przełacznika (opisana na forum) albo pociągniecie przwodu z lewej lampy (ja tak zrobiłem jakis miesiąc temu i jest ok) Ciekawe swoją drogą czemu to zawsze wysiada prawe swiato Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pisak112 Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 Witam. Mam problem ze światłami, ponieważ gdy zapalę światła drogowe (normalne) to pali się tylko strona kierowcy. Gdy na chwilę mignę "długimi" światłami (pociągnę dźwignie do siebie), palą się obie lampy. Żarówki są dobre, tylne lampy się świecą. Więc moje pytanie: Co może być przyczyną braku świateł mijania (tych normalnych)? Pozdrawiam kolego ja miałem coś w podobie kiedy zmieniałem radyjko , poszedł mi jakiś bezpiecznik i takie były objawy że jedna strona tylko świeciła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest krol55 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Witam,miałem podobny problem z byłą moją p10,W moim przypadku winny był przełącznik świateł,rozebrałem dziada na "czynniki pierwsze"i okazało się że wytarła się przesuwka odpowiedzialna za światło mijania prawe,lutownica i cyna załatwiły problem na prawie rok,potem problem zaczął wracać ale sprzedałem auto.Okazuje się że jest to problem wielu .Pozdrawiam i polecam dobrego elektryka który naprawi to za parę zł. Zapomniałem napisać że wcześniej kupiłem na Alegro używkę i po niecałych 2 miesiącach okazało się że wydałem na darmo kasę.A miał być 100%sprawny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafarar Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Witam Miałem taki sam problem kilka miesięcy po kupnie swojego auta. Okazało się że alternator miał awarie i przepalił całą kostkę przy lewej lampie, rezultat regeneracja z czyszczeniem szczotek od alternatora plus nowa kostka plus nowe H4 plus robocizna - 650zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.