Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P10] pęknieta linka od sprzegła

Guest szulczyk
 Share

Recommended Posts

Przyczyn może być wiele np.jeśli wciskasz sprzęgło z wielkim oporem to przyczyną może być źle zamontowane sprzęgło lub zacierające się na wieloklinie, wystarczy że linke sprzęgła źle połączysz między sprzęgłem a pedałem będzie gdzieś za mocno zgięta ,oczywiście wadliwą linkę wykluczamy ,a może kup linkę od innego dostawcy?

Edited by asaf

Guest szulczyk

Problem w tym że te 2 linki były różnych firm...Najpierw kupiłem jakaś chińska podrube a teraz poszedł mi orginał....Pewnien mechanik podpowiedział mi że to wina docisku od sprzegła,że powinienem go wymienic razem z tarcza sprzegłową,tylko "co ma piernik do wiatraka"....

Guest szulczyk

Mniej wiecej w tych samych miejscach...Jakieś 15 cm od łapy do skrzyni do ktorej sie mocuje linke

Edited by szulczyk

Guest donn_primerra

zobacz czy ta łapa jest w osi lini wzgledem dziury gdzie pancerz montujesz.. łapa mosze sie podkrzywiła.. ogólnie sprawdz czy to równo w lini działa czy sie nie przyciera tam.. no chyba ze ci zarąbiscie cięzko działa to sprzęgło to naawet nie kąbinuj tylko sprawdz czy łapa w osi nie zapieczona..moze być zatarta badz łozysko oporowe przyciera sie na obudowie wałka sprzęgłowego .. w ogole to jak to sprzegło działa.. powinno działać bardzo lekko...

Guest szulczyk

Od poczatku jak mam to auto to sprzegło nie chodziło za lekko...Ale mi to nie przeszkadzało...W porownaniu do mojej drugiej primery p11 po lifcie to nie ma co porownywac bo p10 ciezej chodzi...

Guest donn_primerra

no bo w tej nowszej już masz hydraulike.. ale serio w p10 bardzo lekko to działa o wiele fajniej niz w większości aut o rozwiązaniu na linke.. posprawdzaj sobie to co pisałem..

• 1 year later...
Guest 83KAFI83

Koledzy mam pytanie czy Nissan Primera P10 2,0 V16 85KW/115KM wszystkie mają linki od sprzęgła czy nie a i jak sprawdzić czy to sprzęgło czy linka? Czy cos innego dzięki wielkie koledzy.