Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[p11] tylne hamulce

Guest chmielo

Recommended Posts

Guest chmielo

witam ,od kilku dni zauważyłem ,iż jak zahamuję po raz pierwszy np.po paru godzinach to słychać jakby tarcie metalu o metal , gdy

za chwilę powtórzę hamowanie jest już ok. Nadmienię ,że klocki wymieniono jakieś 20tys km temu - (płynu hamulcowego nie ubywa)

ps; tył to bębny ,nie tarcze

Czy ktoś miał podobnie?

Guest donn_primerra

no kolego musisz zaglądnąć aby sie przekonać sprawdz czy są okładziny. kiedyś miałem tak ze po zamontowaniu jakichć podrubek chyba zawsze to pierwsze hamowanie było hałaśliwe..

Guest pan_jabu

witam ,od kilku dni zauważyłem ,iż jak zahamuję po raz pierwszy np.po paru godzinach to słychać jakby tarcie metalu o metal , gdy

za chwilę powtórzę hamowanie jest już ok. Nadmienię ,że klocki wymieniono jakieś 20tys km temu - (płynu hamulcowego nie ubywa)

ps; tył to bębny ,nie tarcze

Czy ktoś miał podobnie?

hej,

skoro tył to bębny, to jakim cudem na tylnej osi wymieniłeś klocki ham. ?

a zakładając że mialeś na myśli szczęki hamulcowe....może na wewnetrznej stronie bębna zrobił Ci się rant i szczęka ham. swoją metalową częścią ociera o ten rant.

najlepiej postawić auto na podnośniku, ściagnąć koło i kręcąc posłuchać co może ocierać

pzdr

Guest chmielo

tak tak, pomyłka w nazewnictwie.Jak było wymieniane to nie stałem nad pracownikiem( to nie wiem czy był "rant").dzisiaj było słonecznie i sucho

i problem z tarciem nie wystąpił.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...