Guest tomeczek Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Witam. Mam problem z moją "primką". Rocznik 2003 P12 silnik 1,9 dci. Na 5 biegu przy prędkości 100 km/h i na 6 biegu przy prędkości 120 km/h - obroty silnika w obu przypadkach około 2100 obr.min zapala się "check engine" i przełącza się na tryb awaryjny. Po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu kontrolka gaśnie. Tak więc niestety nie mogę jeździć szybciej niż 120 km/h. Problem jest bardzo uciążliwy przedewszystkim na autostradzie i przy wyprzedzaniu. Podpowiedzcie co robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal801 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Jedz podpiąć komputer i zczytać błędy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomeczek Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Jedz podpiąć komputer i zczytać błędy Komputer już podpinałem i wyskakuje 2 i 4 wtrysk - chociaż to wydaje mi się dziwne bo silnik pracuje równo i na niższych biegach nie mam tego problemu, oprócz tego kilka jeszcze nieznanych. Zastanawiam się czy to nie jest problem z ilością podawanego paliwa. Dzisiaj jadę wymienić filtr paliwa zobaczymy co wtedy. Komputer już podpinałem i wyskakuje 2 i 4 wtrysk - chociaż to wydaje mi się dziwne bo silnik pracuje równo i na niższych biegach nie mam tego problemu, oprócz tego kilka jeszcze nieznanych. Zastanawiam się czy to nie jest problem z ilością podawanego paliwa. Dzisiaj jadę wymienić filtr paliwa zobaczymy co wtedy. No i jestem po próbnej jeździe. Wymiana filtra paliwa i filtra powietrza chyba załatwiła proble. Z drugiej strony trochę mnie przeraża to że ten silnik jest tak czuły na takie drobnostki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulisses Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 No i jestem po próbnej jeździe. Wymiana filtra paliwa i filtra powietrza chyba załatwiła proble. Z drugiej strony trochę mnie przeraża to że ten silnik jest tak czuły na takie drobnostki. Filtr paliwa i powietrza to jedne z wazniejszych elementow o ktore trzeba dbac w aucie. Szczegolnie w dieslu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ice Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 To nie są drobnostki. O filtr paliwa na naszym pseudo paliwe trzeba wybitnie dbać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomeczek Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 To nie są drobnostki. O filtr paliwa na naszym pseudo paliwe trzeba wybitnie dbać. Moja radość niestety była przedwczesna, dzisiaj znowu pojawiła się wstrętna czerwona kontrolka. Jedno co zauważyłem że pojawia się w trakcie "mułowatej", ekonomicznej jeździe w takim samym zakresie prędkości i obrotów jak opisywałem ws=cześniej, nie pojawia się natomiast w trakcie jazdy dynamicznej. Podpowiedzcie co to może być. Wymiana wtryskiwaczy to ostatnia rzecz jaką chciałbym robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ice Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 A co mówi komputer w błędach ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomeczek Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 A co mówi komputer w błędach ?? Jeden z błędów to zwarcie zasilania na listwie , pozostałe dwa są nie znane. Nie pokazał żadnego błędu na wtryskach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.