Guest maklerboss Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 mam problem mianowicie wykonałem regenerację przepływomierza i dało to skutki na benzynie chodzi elegancko natomiast na gazie dalej szarpie nie wiem co może być przyczyną świece wymienione a poza tym na benzynie dobrze pali Jak nie uporam się z tym problemem będzie mnie niestety czekała zmiana auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronek89 Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 A gaz masz wyregulowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maklerboss Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Przed regeneracją był wyregulowany a teraz nie wiem co robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekch Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 jak sam nie możesz sobie poradzić to jedź do gazownika na regulację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maklerboss Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 to jest ostateczne rozwiązanie szukam raczej innych metod spróbuje wyrzucić katalizator i jeszcze raz zregenerować przepływomierz oraz wyczyścić silniczek krokowy myślę że to pomoże Jeśli nie to trzeba będzie oszczędzać na odstawienie do mechanika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pen Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 to jest ostateczne rozwiązanie szukam raczej innych metod spróbuje wyrzucić katalizator i jeszcze raz zregenerować przepływomierz oraz wyczyścić silniczek krokowy myślę że to pomoże Jeśli nie to trzeba będzie oszczędzać na odstawienie do mechanika wydaje mi się, z enajprościej to jechac do gazownika na regulację lub ewentualnei wymiane filtrów. Weźmie może maks 100 pln i po problemie. A to co zamierzasz to i zcas i kase tez pochłonie. Gaz miałes ustawiony na mapie innej. teraz jak przepływomierz inaczej dziąła to i mapa chyba inna. Nie wiem dokładnie, ale ustawienia gazownika pod każdym wzgledem się opłaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5 Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 popieram - tylko gazownik może pomóc - często nawet zmiana producenta filtra powietrza powoduje zakłócenia w czasie jazdy na gazie - u mnie tak było dlatego zeby przy każdej wymianie filtra nie jeżdzić do gazownika na regulację używam filtra jednego producenta a żeby nie jeździć do sklepu to kupiłem sobie filtr k&n do którego kupuje się płyn czyszczący i olej i samemu można myć w domu - zatem jesli masz II generacje gazu sam nic nie zdziałasz bez sprzętu diagnostycznego a możesz tylko popsuć silnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.