Guest truszczu Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Orientuje się może ktoś czy w p11.144 zaszły jakieś zmiany w bezpieczeństwie biernym w porównaniu do P11 ? Bo z tego co znalazłem na necie to P11.144 waży więcej niż P11 (o ile można wierzyć tym portalom, bo co strona to inne dane) Co prawda primera z 97r w wypada prawie tak samo w testach zderzeniowych (przodem) jak almera po lifcie, więc nie wiem czy spodziewać się rewolucyjnych wzmocnień I przy okazji trochę chińszczyzny I dane z euro NCAP Primera Almera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truszczu Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 Boczne poduchy coś tam podniosą bezpieczeństwo, choć lepiej jak auto ma solidną konstrukcję i nie nadrabia poduchami ;D A jeszcze co do masy to mam w dowodzie 1325kg wbite. Te auto naprawdę tyle waży ? I czy p11 miała taką samą masę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
z2maciek Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 p11gt - 1335 kg (wg dowodu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mike_83 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Chyba nie wypadły dobrze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vengosh Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Mój P11.144 TD waży 1365 wg dowodu. Co do bezpieczeństwa to mam nadzieję że ten ciężki silnik diesla zamortyzuje _ tfu tfu tfu - ewentualne uderzenie. W golfie III diesel zrobił robotę. Przyjął całego słupa na siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truszczu Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 To widzę, że co auto i dowód to inne dane są wpisane Ale chyba najczęściej powtarzająca się wartość na internecie to waga koło 1270kg. No i z tego co poszukałem to chyba jednak tylko blachy pozmieniali z przodu w p11.144, a żadnych wzmocnień poza dodatkiem w postaci bocznych poduch ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.