Guest Talaga12 Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Witam ! Nie Dawno Kupiłem Terrano II z 1999r. 2.7 TDI .. Jestem fanem jazdy terenowej ... Naprawdę świetna zabawa ... Tylko Mam Problem czy Terrano II warto przerabiać na "prawdziwą Terenówkę " ... Z góry Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gibson74 Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Witam ! Nie Dawno Kupiłem Terrano II z 1999r. 2.7 TDI .. Jestem fanem jazdy terenowej ... Naprawdę świetna zabawa ... Tylko Mam Problem czy Terrano II warto przerabiać na "prawdziwą Terenówkę " ... Z góry Dzięki A co dla Ciebie znaczy "prawdziwa terenówka"? Jeśli ma to być coś typu "lekka" wyprawówka to bardzo dobry pomysł, a jeśli chcesz coś to topienia to oczywiście da radę, ale są do tego lepsze autka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hinek Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Tylko Mam Problem czy Terrano II warto przerabiać na "prawdziwą Terenówkę " ... Nie warto. Zbyt wiele kosztownych zmian należy zrobić. Ci co twierdzą inaczej - nie próbowali, albo nie chcą przyznać się do fiaska Pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtus Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Warto... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcuk Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 wszystko da się przerobić,zależy tylko od zasobności PORTFELA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ADAM85 Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Koledzy - ostatnimi czasy zacząłem myśleć o zakupie auta 4x4. Auto dla 2 osób, przeznaczenie - dalekie wyprawy. Nie chcę się bać przejechać rzeczki ani błota i kamieni. Czy myślicie że Terrano II byłby do tego dobry.. czy lepiej poszukać Range Rovera 2,5 tdi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Talaga12 Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Chodzi mi o "wycięcie" wszystkich zbędnych rzeczy np. błotki żeby większa opona weszła ... dywany wyciągnąć itd. Chodzi mi o Terenówkę do jazdy w błocie.. i czasem żeby mogło przejechać przez wodę. I czy warto przekładać mosty od jakiegoś innego auta ? ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ADAM85 Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Do jak głębokiej wody można wjechać bezpiecznie terrano II bez przeróbek? Czy montaż snorkela podnosi znacznie ten parametr, czy trzeba coś zmieniać w elektronice? Ile taka przeróbka by kosztowała??? Pozdrawiam PS Czy terrano II 2,7 jest lepszy (ogólnie) niż Range Rover 2,5 - jechał ktoś i ma porównanie???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Talaga12 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Jeśli chcesz jeździć po głębokiej wodzie to snorkel jest potrzebny .... A elektronikę trzeba zabezpieczyć... A niestety nie miałem przyjemności jeździć Range Roverem więc z tym nie pomogę.. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bigi Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Do jak głębokiej wody można wjechać bezpiecznie terrano II bez przeróbek? zobacz gdzie masz wlot powietrza i bedziesz wiedzial. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest blublu1 Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Nie trzeba wycinac nadkoli . Podnieś troche na drążkach z przodu i wsadz podkładki pod sprężyny do tyłu - najpepiej z elastomeru i powinny ci wilekie koła wejśc. terrano II ma dosc duże otwory w nadkolach wiec nie powinno byc problemu. Mozna ewentualnie pomyslec o przedluzeniu łączników stab. z tyłu . Podnieśc mozna tak z 2cale bo wiecej moze nie znieśc zawiecha z przodu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest terranosaur Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 (edited) blublu a wiesz moze jakie sprezyny wstawic zeby podniesc tyrana, nie chodzi mi o te sprezyny co na allegro sprzedaja za 500 ale cos tanszego, jakis zamiennik, ewentualnie jakie podkladki wstawic z tylu zeby poszedl go gory ????? Pozdrawiam Edited November 29, 2009 by terranosaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest leny20 Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Do tyrana na tyl doskonale sa sprezyny od mercedesa gelendy przod. Sporo podnosza autko sa wytrzymale i uzywane mozna dostac dobrze cenowo. Sam uzywam i polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts