Guest zorro1975 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Witam szanowne koleżanki i nie mniej szanownych kolegów . Odmówiła mi posłuszeństwa (a w zasadzie moje żonce) Micra. Nie pomogła wymiana sławetnej kostki stacyjki - 400zł utopione. Objaw jest taki, że po przekręceniu kluczyka auto nie reaguje. Zapalają się elegancko wszystkie kontrolki, które za chwilę gasną i nic.....na początku po przekręceniu do oporu kluczyka słychać raz tylko takie delikatne cyknięcie i na tym koniec. Co to może być????? dodam, że wcześniej nie było, żadnych objawów wskazujących, że coś się psuje. Stało się to poprostu z dnia na dzień. Proszę o wskazówki...poradę.....o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal801 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Takie cyknięcie może być spowodowane uszkodzeniem automatu w rozruszniku (lub zatarcie rozrusznika), a może jest poprostu słaby akumulator lub jeszcze mogły się skończyć lub zawiesić szczotki w rozruszniku tak czy siak stawiam na rozrusznik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronek89 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Ja tak mam jak padnie akumulator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MICHOO Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Proponuję ci najpierw podmienićz innego auta akumulator, albo pod kable rozruchowe go podpiąć, a jeśli to nic nie da to najprawdopodobniej rozrusznik, no chyba że gdzieś masy brakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zorro1975 Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Witam ponownie. Sprawa się rozwiązała....padł automat w rozruszniku. Po wymianie chodzi jak ta lala . Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B 52 Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Witam ponownie. Sprawa się rozwiązała....padł automat w rozruszniku. Po wymianie chodzi jak ta lala . Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Może być tak, że jest słaba bateria w pilocie i trzeba odpalać z kluczyka - standardowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.