Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Centralny zamek z pilota nie działa ;(

Guest bhead

Recommended Posts

Mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi na forum.

Kupiłem nie dawno Almerę N15 GTi z 1997 roku. Przy kluczach mam pilota od centralnego zamka, nie działała w nim bateria więc wymieniłem i nadal nie działa :(.

Pytanie brzmi czy Almera miała zakładany centralny z pilota w standardzie czy mam raczej szukać przy jakimś alarmie. Jeżeli tak to może ktoś pokierować laika gdzie tego szukać?

Guest Bartek_1983

Jeżeli przez dłuższy czas była wyładowana bateria i zakładamy ze pilot jest sprawny to najprawdopodobniej stracił kod i trzeba go ponownie zaprogramować. Można to zrobić samemu poprzez odpowiednią kombinację wciskania przycisków i ustawiania kluczyka w odpowiedniej pozycji którą znajdziesz na forum tylko musisz poszukać dobrze. Chyba pod hasłem "kodowanie pilota" czy jakoś tak.

Znalazłem coś takiego:

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/40322-n15-nie-dziaaj-piloty-do-centralnego-zamka/page__hl__programowanie%20pilota__fromsearch__1

OK. Dzięki, będę próbował.

No i niestety nie zadziałało. W manualu pisało o osobnym przycisku od zamykania/otwierania. Wydaje mi się, że mój centralny jest z jakiegoś dokładanego alarmu. Dzwoniłem już do speca i będzie w przyszłym tygodniu grzebał.

• 1 month later...
Guest gruszka86

Dostałem przy zakupie tylko jeden pilot od centralnego [N15 z 1998]. A tego co mówicie wynika, iż mogę sobie kupić używanego pilota np. na allegro, i zaprogramować by funkcjonował z moim samochodem?

• 2 weeks later...

Witam. Mam nieco inny problem niż kolega ale z podobnej kategorii. Jestem szczęśliwym posiadaczem Almery z 96 r. (Sedan) i chciałem zamontować sobie centralkę z pilota, już posiadam oryginalną ale ona działa tylko na kluczyk (wkładasz przekręcasz, albo od wewnątrz) i tu jest bol bo zakupiłem taka co jak sie podpina ma 5 kabelków a przy siłowniku przy drzwiach jest ich tylko 4 i tu moje pytanie czy istnieją centali na pilota z takim wejściem, czy moze zostaje mi przerobienie całej instalacji.

Aha elektryk powiedział ze możne to zrobić ale nie otworze drzwi kluczykiem, tylko z pilota (i tu pytanie co jak bateria padnie a ty nie masz zapasowej), proszę o jakieś sugestie.

ponoś jednym rozwiązaniem jest zamówienie oryginalnej nissanowskiej centralki ale to mnie raczej drogo wyniesie.

Guest jack_23

witam.twój elektryk nie ma racji,do mie przyjechał rasowy alarmiarz(kolega)wlutował chińską centralkę pod kierownicą.20 min. roboty,cały koszt 100pln i szklanka kawy.dodam że to było w marcu i działa do dziś.pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...