Guest sarahx Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 ma pytanie , od wczoraj zaczął mnie niepokoić dziwny odgłos dochodzący z okolic silnika ( tak mi się wydaje ) pojawia się on sporadycznie przy dodawaniu gazu taki typ delikatny odgłos traktora, świt powietrza coś w tym stylu , auto nie traci mocy nie i nic po za tym się nie dzieje , olej ok rok 2003 baz + benazyna , alternator wymieniony jeszcze w usa, przebieg 120 tys , jędze nim 2 miesiące , przedtem jeździł bardzo sporadycznie , czy ktos ma jakiś pomysł co to może być ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TripleX Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 (edited) ma pytanie , od wczoraj zaczął mnie niepokoić dziwny odgłos dochodzący z okolic silnika ( tak mi się wydaje ) pojawia się on sporadycznie przy dodawaniu gazu taki typ delikatny odgłos traktora, świt powietrza coś w tym stylu , auto nie traci mocy nie i nic po za tym się nie dzieje , olej ok rok 2003 baz + benazyna , alternator wymieniony jeszcze w usa, przebieg 120 tys , jędze nim 2 miesiące , przedtem jeździł bardzo sporadycznie , czy ktos ma jakiś pomysł co to może być ? Mój ojciec miał coś takiego w Maximie ver USA, napinacz hydrauliczny jednego z rozrządów (V-ka ma 2), jeżeli ten dźwięk to chrobotanie/szuranie... Wymieniaj puki nie jest za późno. Edited November 8, 2009 by TripleX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sarahx Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 dzięki , jutro oddam samochód do serwisu mam nadzieje ,że go doprowadzą do porządku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BESEL_ Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 sarahx a nie mówiłem:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sarahx Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 mówiłeś , mówiłeś , forum się bardzo przydaje , niestety ja jeszcze nic nie wiem na 100 % bo dopiero na wtorek udało mi umówić do mojego mechanika , wiec n razie oszczędzam autko p.s. moje murano ma bardzo podobne do Twojego jest ;-)tylko starsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BESEL_ Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 no to oby to nie bylo nic poważnego:) we wtorek to ja jade zmieniać mu olej:) to który Ty masz rok ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sarahx Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 też mam nadzieje że to nic poważnego ja mam rok 2003 , chciałam 2005 ale wszystkie które oglądam po sprawdzeniu z carfaxie delikatnie mówić miała bogata historie jedynie ten miłą udokumentowaną historie , wiec wzięłam starszy a sprawdzony , zobaczymy czy się opłacało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BESEL_ Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 mój ponoć nie był bity ale z chęcią sprawdziłbym go w carfaxie:D daj znać co z tego wyszło no i naprawiony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sarahx Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 mój ponoć nie był bity ale z chęcią sprawdziłbym go w carfaxie:D daj znać co z tego wyszło no i naprawiony? no wiec tak jak niektórzy już wiedza ;-)autko ma się dobrze problem był prozaiczny - brak oleju - bagnet źle wskazywał a kontrolki tez się nie zapaliły wiec , silnik całe szczęście nie ucierpiał chodź oleju było 0,5l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszek123 Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 mój ponoć nie był bity ale z chęcią sprawdziłbym go w carfaxie:D daj znać co z tego wyszło no i naprawiony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts