el_conejo Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Witam Mam pytanko mam Almereczke 2003 sedanik 1,5 benzynka i wlasnie mam rozrzad ( to znaczy wiem ze mam ) tylko czy mam pasek czy lancuch i czy musze go wymieniac jak tak to co ile. Dzieki za info i pozdrawiam wszystkich Kris Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest logis Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Witam Mam pytanko mam Almereczke 2003 sedanik 1,5 benzynka i wlasnie mam rozrzad ( to znaczy wiem ze mam ) tylko czy mam pasek czy lancuch i czy musze go wymieniac jak tak to co ile. Dzieki za info i pozdrawiam wszystkich Kris Łańcuch wymiana przy podwyższonej głośności Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_conejo Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 Dziekuje za szybka odpowiedz. Na forumowiczow zawsze mozna liczyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gregorreda Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 z tą głośnością to trochę kolega przesadził . W N16 z silnikiem QG zastosowano tzw cichy łańcuch i jego nie usłyszysz . Prędzej się wyciągnie objawy są następujące: 1.zgłosi się błąd czujnika położenia wału korbowego lub wałka rozrządu 2.straci moc Najłatwiej go sprawdzić z ciągając pokrywę zaworów i zmierzyć wysunięcie napinacza Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_conejo Posted November 10, 2009 Author Share Posted November 10, 2009 Wielkie Dzieks A ile kosztuje taka przyjemnosc jak wymiana tego lancuszka na ladny, pachnacy nowoscia....????? Pozdro Kris Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest logis Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 z tą głośnością to trochę kolega przesadził . W N16 z silnikiem QG zastosowano tzw cichy łańcuch i jego nie usłyszysz . Prędzej się wyciągnie objawy są następujące: 1.zgłosi się błąd czujnika położenia wału korbowego lub wałka rozrządu 2.straci moc Najłatwiej go sprawdzić z ciągając pokrywę zaworów i zmierzyć wysunięcie napinacza Jeśli już tak szczegółowo to jeszcze dojdzie skacząca wskazówka obrotomierza,ale zanim się zapalą jakiekolwiek kontrolki to wprawny mechanik usłyszy łańcuch bez zdejmowania kapy i oglądania napinacza.Łańcuch jest najnormalniejszy w świecie a jego cichobieżność jest osiągnięta przez dobranie odpowiedniego materiału na ślizgach i napięcia sprężyny napinacza.Ten sam problem dotyczy silników w D40 (navara),najpierw jest hałas,potem czasem błąd-kontrolka i na koniec awaria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.