adam79 Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Witam, To mój pierwszy post na tym forum, chociaż czytam je już od dawna. Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na swój problem. Teść ma problem ze swoją Almerą N16, 1.5 benzyna, 2000r., 148kkm. Polega on na trudnym rozruchu porannym. Silnik odpala po kilkukrotnym dłuższym kręceniu rozrusznikiem a po odpaleniu dławi się i nierówno pracuje. Do tego dymi mocno z rury na biało. Ponowne rozruchy w ciągu dnia bez problemów, pali za pierwszym razem, nie widać też dymu z rury. Zauważyłem ubytek płynu chłodzącego, poziom zszedł z max na min w ciągu tygodnia. Dodam, że poziom oleju się nie zmienił, w zbiorniku wyrównawczym nie widać śladów oleju. Samochód przez ostatnie trzy dni stał w warsztacie. Magicy podmieniali cewki, listwę wtryskową, zmienili świece. Bez rezultatu. Moje pytanie: czy możliwe, że to uszczelka pod głowicą? Jeśli nie to jakie inne typy? Z góry dzięki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Czy masz instalację LPG? Jeśli tak to jaka? Rozumiem, że szczelność systemu chłodzenia została sprawdzona i możliwość wycieków wyeliminowana? Co z pompą paliwową? Sprawdzano ciśnienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam79 Posted November 9, 2009 Author Share Posted November 9, 2009 Czy masz instalację LPG? Jeśli tak to jaka? Rozumiem, że szczelność systemu chłodzenia została sprawdzona i możliwość wycieków wyeliminowana? Co z pompą paliwową? Sprawdzano ciśnienie? Tak. Jest zamontowana instalacja LPG sekwencja. Wycieków nie zauważyłem. Goście z warsztatu mówili, że sprawdzali i "leje z wtrysków", cokolwiek miało by to znaczyć... Moze za bogata mieszanka i go zalewa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.