Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Czujniki położenia wału korbowego i wałka rozrzadu

Guest grzeniua

Recommended Posts

Guest grzeniua

Witam,

mam Almere z 2000r, 1,5l benzyna i mam problem z falującymi obrotami i brakiem mocy - szarpaniem. Najczęściej występuje to przy rozgrzanym silniku i na wyższych obrotach ale zdarza się też w innych okolicznościach.. Wiem że jest podejrzenie na łańcuch ale chcę być pewny i wyeliminować czujniki; sprawdziłem też kody błędów ale nic mi nie wykazało a objawy są męczące i coś trzeba z tym zrobić.

Przy tej okazji mam pytanie gdzie te czujniki są położone, wiem że jeden jest po lewej u góry bloku silnika patrząc od przodu ale nie za bardzo wiem gdzie jest drugi - ponoć poniżej, ale go nie widzę. Byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś przesłał zdjęcie lub dokładnie opisał jak go zlokalizować. Jak najlepiej się dostać do tego dolnego: od spodu czy da się od góry.

Drugie pytanie: czy warto kupować używany czujnik na allegro (cena ok. 100pln), co sądzicie?

Dzięki z góry za odpowiedzi,

pzdr

Czujnik położenia wału znajduje się z tyłu silnika (od strony ściany grodziowej) dostęp do niego jest od dołu samochodu a znajduje się w pobliżu skrzyni biegów

50dd8723.jpg

Guest grzeniua

Dzięki za tą informację, spróbuję podejrzeć od spodu jak się dostać, może nie będzie jakichś dodatkowych osłon.

G.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...