Guest spawacz1111 Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 mam primere 2.0 diesel,no wiec dziś jechałem jak zawsze ze szkoły i wjechałem w kałuże po czym ślizgnął mi sie pasek ale przez chwilke jakies 10min później zapaliły mi sie kontrolki od akumlatora i wspomagania. im silnik mial wyzsze obroty tym kontrolki przygasaly. naciagnelem paski od wspomagania jak i od alternatora i dalej to samo.i jeszcze zapomnialem dodac ze gdy odpale rano silnik to dochodzi dziwny piskliwy odglos i wlasnie nie wiem skad ten dzwiek dochodzi od alternatora czy pompy od wspomagania. nie wiem juz co mam sprawdzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulisses Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 A jakie masz ładowanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spawacz1111 Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 ładowanie chyba jest.silnik zapala za kazdym razem bez zarzutu ale co ma to wspolnego z kontrolka oleju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulisses Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Oleju? Wcześniej pisałeś, że kontrolka wspomagania - co to jest za kontrolka? Ja takiej nie znam. Miernik w rękę i sprawdź najpierw ładowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spawacz1111 Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 no szczotki od alternatora wymienione chociaz to juz nie ma znaczenia bo zerwał mi sie pasek rozrządu eh piatek 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.